Harami Yaylası, olta balıkçılığı ve doğa severlerin buluşma noktası! Harami Yaylası, olta balıkçılığı ve doğa severlerin buluşma noktası!

Haber-Foto: Mustafa Işık

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına iki haftadan az bir süre kala, okul kıyafetleri sektöründe hareketlilik hız kazanıyor. Tokat’ta okul kıyafetleri üretimi ve satışı yapan firmalar, öğrencilerin yeni eğitim yılına eksiksiz başlamaları için hazırlıklarını tamamlamış durumda. Sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren Giyim Market Mağaza sahibi Ömer Sağol, yaşadıkları yoğunluğu ve piyasa koşullarını değerlendirdi.D S C 0722"16-17 Yıldır Bu Sektörde Hizmet Veriyoruz"
Ömer Sağol, “Biz okul kıyafetleri üretimine yaklaşık 16-17 yıl önce başladık. Bizim gibi bu işi yapan üç-dört firma daha var. Bu sene, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarımıza çok önceden başladık. Tokat’taki okulların yüzde doksan, doksan beşine hitap ediyoruz ve tüm çeşitlerimizi hazırladık. Diğer firmalar da aynı şekilde hazırlıklarını tamamladılar. Bu anlamda, biz de hazırız.” şeklinde konuştu.D S C 0725"Satışlar Yeni Yeni Başladı"
Yeni eğitim yılı öncesi okul kıyafeti satışlarının yavaş yavaş başladığını belirten Sağol, “Satışlarımız yeni yeni başladı. Yaklaşık on gündür yavaş yavaş insanlar okul alışverişine yöneliyor. Kimi erkenden almak istiyor, kimi ise son güne bırakıyor. Bu tabii ki müşterinin tercihine bağlı. İlkokullar Eylül'ün ilk haftası, ikisinde açılacak. Ortaokul ve liseler ise dokuzunda açılacak. İlkokul kıyafetleri için olanlar biraz daha önceden gelip almaya başladı. Önümüzdeki hafta yoğunluğun artmasını bekliyoruz.” dedi.D S C 0732"Ekonomik Koşullar Satışları Zorluyor"
Ülke genelindeki ekonomik koşulların okul kıyafetleri sektörünü olumsuz etkilediğini de vurgulayan Sağol, “Maalesef ekonomik şartlar nedeniyle insanların alım gücü her geçen gün düşüyor. Ülkedeki yüksek enflasyon oranları ve dolar kurundaki dalgalanmalar, bizim ürünlerimizin maliyetlerini artırıyor. Bu da doğal olarak fiyatlarımıza yansıyor. Geçen seneki fiyatlarla bu seneki fiyatlar arasında yüzde elli ile yüzde yetmiş arasında bir artış var.” diyerek ekonomik koşulların zorluklarını dile getirdi.D S C 0737D S C 0736"Fiyatlar Bedenlere Göre Değişiyor"
Sağol, fiyatların öğrencinin bedenine göre değişiklik gösterdiğini ifade ederek, “Fiyatlar bedenlere göre değişiyor. Örneğin, aynı okulun bir kıyafet takımı bin liraya da çıkabiliyor, bin iki yüz ya da bin dört yüze de çıkabiliyor. Bu fark, öğrencinin bedenine bağlı olarak değişiyor. İlkokul öğrencisi olmasına rağmen lise bedenlerinde kıyafet giyen çocuklar var ve bu da fiyat farkı yaratıyor.” açıklamasında bulundu.D S C 0733"Başarılar Diliyorum"
Giyim Market Mağaza sahibi Ömer Sağol, son olarak 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için temennilerini dile getirerek, “Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize 2024-2025 eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. 

D S C 0731D S C 0730D S C 0728D S C 0726D S C 0720

Editör: Mustafa Işık