"Ne Yapacağız, Bedava Ekmek mi Satalım?"

Başkan Güler, ekmekte yapılan gramaj düzenlemesinin zorunlu olduğunu vurgulayarak, maliyetlerin sürekli arttığını belirtti. Güler, "Türkiye genelinde her şeyin fiyatı artıyor. Doğal gaz, elektrik, un gibi temel maliyetlerimizde ciddi artışlar var. Buna rağmen biz zam yapınca tepki görüyoruz. Ne yapacağız yani, bedava ekmek mi satalım? Fırıncıların da geçim derdi var. Her şey zamlanırken, ekmeğe de zam yapılması kaçınılmaz hale geliyor," dedi.

Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu! Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu!

"Maliyetler Fırıncıları Zorluyor"

Maliyetlerin artmasıyla fırıncı esnafının zor durumda kaldığını belirten Güler, "İşçi maaşları ve asgari ücret sürekli artıyor. Bu durumda fırıncılar nasıl ayakta kalacak? Mecburen ekmeğin gramajını düşürdük, fiyatı sabit tuttuk. Aksi takdirde fırıncıların geçimini sağlaması imkansız hale gelir. Diğer iller bir aydır zamlı ekmek satıyor. Biz ise bu durumu geciktirdik ama sonunda yapmak zorunda kaldık," şeklinde konuştu.

Samsun Zamda Gecikti

Güler, Türkiye'nin birçok ilinde bir ay önce zam yapıldığını hatırlatarak, Samsun'da bu zam kararının geç alındığını söyledi. "Bir Ordu, Giresun, Trabzon, Rize; bu illerde ekmek zamlı satılıyor. Biz ise beklemeyi tercih ettik. Ancak sonunda, maliyetler karşısında direnemeyerek bu kararı almak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Samsun’da ekmekte yapılan gramaj düşüşü, fırıncıların artan maliyetler karşısında ayakta kalma mücadelesini yansıtırken, bu durum vatandaşların tepkisine yol açtı.

Editör: Haber Merkezi