BİK Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin’den Tokat basınına ziyaret BİK Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin’den Tokat basınına ziyaret

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasının ardından cansız bedeni dere yatağında bulunmuştu. Cesedin üzerinde yapılan ilk incelemeler, olayın vahşetini gözler önüne serdi. Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, küçük kızın dişlerinin dökülmesinin normal olmadığını, dış müdahale olmadan dişlerin kendiliğinden düşmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Dişlerin Dökülmesi Dış Müdahale Olabilir

Narin Güran’ın ölümünün ardından başlatılan soruşturma tüm yönleriyle devam ederken, otopsi raporundan gelen detaylar, olayın acımasız boyutunu daha da ortaya çıkardı. Halk TV canlı yayınına katılan Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, cesedin en sağlam bölgelerinin dişler ve iskelet olduğunu belirterek, dişlerin çürüme ya da su altında kalma gibi doğal nedenlerle düşmesinin imkânsız olduğunu ifade etti. Dokgöz, “Dişlerin dökülmesi ancak bir dış müdahale ile mümkündür. Dişleri tek tek çekmek veya kırmak gerekir. Bu da profesyonel bir çaba gerektirir,” dedi.

Soruşturma Devam Ediyor

Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunduğu olayla ilgili soruşturma derinleştiriliyor. Soruşturma kapsamında, Narin’in amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran da dahil olmak üzere 11 kişi tutuklandı. Olayın çözülmesi için yapılan çalışmalar sürerken, otopsi raporunun gelecek hafta tamamlanarak savcılığa sunulması bekleniyor.

Otopsi Raporu Bekleniyor

Narin Güran’ın ön otopsi raporunun önümüzdeki hafta tamamlanarak soruşturma savcısına gönderileceği bildirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, cinayetin tüm ayrıntılarının ortaya çıkartılması için çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Muhabir: Esengül İşleroğlu