Diyarbakır'da Narin Güran’ın kaybolmasının ardından 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla cinayet soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Soruşturma kapsamında anne, baba, amca ve ağabeylerin de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınırken, itirafçı Nevzat Bahtiyar ve amca Salim Güran tutuklandı.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar Tutuklandı

Nevzat Bahtiyar, soruşturma kapsamında Narin’in cesedini dereye gizleme karşılığında 200 bin lira teklif aldığını itiraf etti. Bahtiyar, bu teklifi Salim Güran’ın yaptığını iddia etti. Bahtiyar’ın bu itirafı, soruşturmayı derinleştirirken, olayın aile içindeki karmaşık ilişkileri ve planları ortaya çıkardı. Soruşturma geniş çaplı devam ederken, gözaltındaki diğer aile bireylerinin de ifade süreçleri sürüyor.

Tek Gözaltına Alınmayan Amca Erhan Güran Konuştu

Gözaltına alınmayan tek amca olan Erhan Güran, yaşananları anlatarak, suçluların cezalandırılmasını istedi. Now Haber'in aktardığına göre Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile yaşadığı konuşmayı paylaşarak şunları söyledi:

"Nevzat, camide yanımıza geldi ve 'Jandarma beni sorguya aldı. Salim'den şüpheleniyor musun diye sordular. Ben de Salim’den şüphelenmediğimi, onun böyle bir şey yapamayacağını söyledim.' dedi."

Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti! Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti!

Erhan Güran, köylüyü susturacak ya da konuşturacak bir gücü olmadığını vurgulayarak, suçluların cezasını çekmesi gerektiğini dile getirdi. "Yapan susmuş, işte kaç gün sonra ortaya çıktı" diyen amca, vicdansız birinin böyle bir suçu işleyebileceğini ancak adaletin yerini bulacağını ifade etti.

"Toprak Bile Kabul Etmeyecek"

Erhan Güran, devletin bu olayı ortaya çıkardığında suçluların hak ettiği cezayı alması gerektiğini vurgulayarak, "Gözümün nuru bile olsa bu cezayı çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek," dedi. Güran, karakol kapısına gitmediğini ve tüm süreci adalete bıraktığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi