Tunceli’nin Pülümür ilçesi, 16 Eylül 2024 tarihinde saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Deprem, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıkladığı verilere göre, 7 kilometre derinlikte meydana geldi. 

Instagram'a yaş kısıtlaması geliyor! Instagram'a yaş kısıtlaması geliyor!

Tunceli'nin yakın çevresindeki küçük ve orta büyüklükteki faylar zaman zaman yerel sarsıntılara neden olabilmektedir. 16 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen deprem de bu fay hareketlerinden kaynaklanmış olabilir.

16 Eylül 2024 Depremi ve İlk Belirlemeler

Depremin büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü ve bu, şiddet açısından orta düzeyde bir sarsıntı olarak değerlendirilebilir. Depremin odak derinliği ise 7 kilometre olarak kaydedildi. Sığ derinlikte meydana gelen depremler, yüzeye daha yakın olduğu için hissedilen şiddetleri genellikle daha fazla olmaktadır. Dolayısıyla bu tür depremler, yapıların zayıf olduğu yerleşim yerlerinde hasara neden olma potansiyeline sahiptir.

Ancak, Tunceli Valiliği tarafından yapılan ilk açıklamalara göre, deprem sonrası şu ana kadar can veya mal kaybına ilişkin olumsuz bir durum yaşanmamıştır. İlgili birimler, deprem sonrasında hemen harekete geçerek saha taramalarına başlamış ve halktan da şu ana kadar herhangi bir olumsuz geri bildirim alınmamıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ