Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz" Yalçın, "Eleştirilerden Ders Alacağız Ama Teşkilatımıza Zarar Verilmesine İzin Vermeyiz"

Haber: Mustafa Işık

CHP Tokat Kadın Kolları Başkanı Uzm. Ecz. Hatice Hekimoğlu Yavuz, HÜDA-PAR tarafından Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 4. maddesine yönelik yapılan açıklamalar hakkında Tokat Hürsöz'e özel değerlendirmelerde bulundu. Hekimoğlu Yavuz, bu açıklamaların derin bir endişe yarattığını vurgulayarak, "Anayasa'nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilkeleri, Cumhuriyetimizin teminatı, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin temelidir." dedi.Whatsapp Image 2024 09 16 At 15.48.10 (2)"Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti Vazgeçilmezdir"
Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerinin toplumun huzuru ve barışının güvencesi olduğunu belirten Hekimoğlu Yavuz, bu ilkelerin sadece bugüne değil, ülkenin geleceğine de ışık tuttuğunu ifade etti. "Cumhuriyet'in temel niteliklerine yönelik her türlü saldırı, milli iradeye ve Türkiye'nin kuruluş felsefesine yönelik bir tehdittir." şeklinde konuşan Hekimoğlu Yavuz, bu değerlerin Türkiye'nin bağımsızlık ve egemenlik iradesiyle kurulduğunu hatırlattı.

"Toplumun Ortak Değerlerine Zarar Veriyor"
HÜDA-PAR'ın açıklamalarının, toplumun ortak değerlerine zarar verdiğini ve ülkenin toplumsal barışına gölge düşürdüğünü belirten Hekimoğlu Yavuz, bu tür tartışmaların bölünme ve kaos yaratma riski taşıdığına dikkat çekti. "Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerleri üzerinden tartışma yaratmaya çalışmak, bölünme ve kaosa davetiye çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.Whatsapp Image 2024 09 16 At 15.48.11"Cumhuriyetimizin Birliği ve Bütünlüğünü Sonuna Kadar Savunacağız"
Hekimoğlu Yavuz, Cumhuriyet'in temel değerlerine bağlı kalarak Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini, bütünlüğünü ve egemenliğini sonuna kadar savunacaklarını belirtti. Tüm siyasi partileri ve toplumun her kesimini bu değerlere sahip çıkmaya ve provokasyonlara karşı sağduyulu olmaya davet etti.Whatsapp Image 2024 09 16 At 15.04.56

Editör: Mustafa Işık