Türkiye’nin en prestijli güzellik yarışmalarından biri olan Miss Turkey 2024 sonuçlandı. Bu yıl tacı kazanan isim İdil Bilgen oldu. Güzellik yarışmasında finale kalan 20 isim arasından birinci seçilen Bilgen, ülkemizi Miss World'de temsil etmeye hak kazandı.

İdil Bilgen Kimdir?

İdil Bilgen, 24 yaşında ve 1.80 boyunda bir genç kadın. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2023-2024 döneminde mezun olan Bilgen, tıp eğitiminin yanı sıra güzelliğiyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle sosyal medyada büyük ilgi gören Bilgen'in hem güzelliği hem de eğitim kariyeri takdir topluyor.

Ailesi ve Özel Hayatı

İdil Bilgen’in özel hayatı da yarışma sonrası merak konusu oldu. Bilgen’in babasının eski New York Büyükelçisi olduğu iddia ediliyor. Ancak İdil, babasıyla ilgili bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Yarışma sonrasında forumlarda bu iddialar geniş bir şekilde konuşulurken, Bilgen’in ailesine dair bazı detaylar da ortaya çıktı. Bilgen Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu yıl mezun oldu ve radyasyon onkolojisinde uzmanlaşmak istediğini söyledi. Annesini meme kanserinden kaybettiği bilinen İdil Bilgen’in Metehan adında bir erkek kardeşi var.

Tokatlı bestekâr Nimet Aktekin kanseri müzikle yendi! Tokatlı bestekâr Nimet Aktekin kanseri müzikle yendi!

Miss World'de Türkiye'yi Temsil Edecek

Miss Turkey tacını kazanan İdil Bilgen, şimdi gözünü Miss World yarışmasına çevirdi. Dünya çapındaki bu prestijli yarışmada Türkiye’yi temsil edecek olan Bilgen, güzelliği ve zekasıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer