2025 yılına yaklaşırken, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı için gözler hükümete çevrildi. Peki, 2025 asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte detaylar... 

Milletvekili Aldemir'den Yıldızeli YHT İstasyonu'na ilişkin son durum açıklaması! Milletvekili Aldemir'den Yıldızeli YHT İstasyonu'na ilişkin son durum açıklaması!

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, hükümetin 2025 yılı için planladığı asgari ücret artışı, 24 bin 500 ile 25 bin lira arasında şekilleniyor. Bu rakamların nihai olarak belirlenmesi ise işçi temsilcileriyle yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek. Geçtiğimiz temmuz ayında ara zam yapılmaması, çalışanlar arasında yeni yıl zammına yönelik beklentileri artırdı. Asgari ücret zammı yalnızca asgari ücretle çalışanları değil, özel sektördeki milyonlarca çalışanı da yakından ilgilendiriyor. Özellikle artan enflasyon, yükselen hayat pahalılığı, kira ve gıda fiyatlarındaki artışla birlikte çalışanların maaşları hızla eridi. Eylül ayının gelmesiyle birlikte, çocuklarının okul masraflarıyla da karşı karşıya kalan aileler, Ocak 2025'te yapılacak zammı sabırsızlıkla bekliyor.

Asgari ücret ne kadar olacak? 

Asgari ücrete yapılacak zam oranı için hükümet şimdiden çalışmalarına başladı. Uzmanlar, temmuz ayında ara zam yapılmamasının ardından, ocak ayında 24 bin 500 ile 25 bin lira arasında bir asgari ücret belirlenebileceğini ifade ediyor. 2022 ve 2023 yıllarında asgari ücret, ocak ve temmuz aylarında iki kez zamlanmıştı. Son olarak yüzde 49 oranında yapılan artışla birlikte, 2024 yılı başında asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Asgari ücret artışları, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. 15 kişiden oluşan bu komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanabiliyor. Toplantılara işçi ve işveren sendikaları da katılıyor ve nihai karar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyuruluyor.

Editör: Elvan Mert