MHP Eski İl Başkanı Gültekin Oktay'ın sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakmasının ardından, yerine Mustafa Gün'ün atanmasıyla ilçe başkanları ortak bir açıklama yaparak istifa kararlarını kamuoyuna duyurdu.

İlçe Başkanlarından Ortak Açıklama

Burdur merkez İlçe Başkanı Hakan Subay, Ağlasun İlçe Başkanı Mustafa Ayyıldız, Çavdır İlçe Başkanı Mustafa Çakmak, Gölhisar İlçe Başkanı Ali İhsan Vural, Karamanlı İlçe Başkanı Ömer Karagöz, Kemer İlçe Başkanı Müslüm Mete, Tefenni İlçe Başkanı Ramazan Dağdeviren, ve Yeşilova İlçe Başkanı Yusuf Erkan, yayımladıkları ortak metinde mevcut koşullarda görevlerini sürdüremeyeceklerini belirttiler.

"Davamız İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz"

Balıkesir'de 3.6 Büyüklüğünde Deprem Balıkesir'de 3.6 Büyüklüğünde Deprem

İlçe başkanları, açıklamalarında, eski İl Başkanı Gültekin Oktay'ın partinin başarısı için büyük çaba sarf ettiğini ve bu sebeple görevde kalmasını istediklerini vurguladı. Oktay'a yönelik suçlamaları ve iftiraları kabul etmediklerini belirten başkanlar, "Bizler davanın adamlarıyız, Gültekin Oktay'ın şahsına değil, davasına ve başarı için gösterdiği gayrete şahadet ederiz" ifadelerini kullandılar.

Parti İçinde Yaşanan Gelişmelere Tepki

İlçe başkanları, partinin başarısı için çalışırken iftira ve hakaretlere maruz kaldıklarını belirterek, partinin mevcut koşullarında çalışmalarını sürdüremeyeceklerini ifade ettiler. Açıklamalarında, partinin disiplinine ve değerlerine olan bağlılıklarını koruduklarını vurgulayan başkanlar, görevlerinden ayrılmalarının partinin başarısına zarar vermemesi gerektiğini kaydettiler.

Genel Merkez'e Saygılarını Belirttiler

Ortak açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Genel Merkez yöneticilerine olan saygılarını sürdüreceklerini belirten ilçe başkanları, istifa kararlarının parti içindeki sorunların çözümüne katkı sağlayacağını umduklarını dile getirdiler.

  

Editör: Elvan Mert