31 Mart yerel seçimleri için adaylar belirlenirken, CHP'nin Kadıköy Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Mesut Kösedağ'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Mesut Kösedağ kimdir, kaç yaşında? CHP Kadıköy Belediye başkan adayı Mesut Kösedağ aslen nereli, nerelerde çalıştı? İşte detaylar...

Mesut Kösedağ kimdir?

Mesut Kösedağ, 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kamu Yönetimi alanında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden mezun oldu. Akademik kariyerine Marmara Üniversitesi'nde devam ederek Küresel Şehirler ve İstanbul Araştırmaları bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Askerlik görevini 2011 yılında kısa dönem olarak tamamlayan Kösedağ, uluslararası firmalarda reklam, satış ve organizasyon alanlarında çalıştıktan sonra 2013 yılında işletme sektörüne adım attı. Şu anda gıda sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin ortağıdır.

CHP Kadıköy Belediye başkan adayı Mesut Kösedağ nerelerde çalıştı?

Siyasi kariyerine CHP Kadıköy gençlik kolunda başlayan Kösedağ, çeşitli görevler üstlendikten sonra 2014-2019 döneminde Kadıköy ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevini üstlendi ve hala Kadıköy ilçesinden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak görev yapmaktadır. Mecliste özellikle toplu taşıma ve ulaşım konularında yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Mesut Kösedağ, İstanbul'da doğmuştur ve şu anda gıda sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin ortağıdır.

Mesut Kösedağ'ın adaylığı, Kadıköy'de geniş bir destek bulmuş ve dikkatleri üzerine çekmiştir. Seçim sürecindeki performansı ve vaatleri merakla beklenmektedir.