Riyadlı bir hayranının evine konuk olan Meryem Uzerli bu ziyaret için yüklü bir ücret aldı. Konunun detayları duyunca sosyal medyada gündem olan Uzerli'ye dair detaylar merak ediliyor. Peki, Meryem Uzerli kimdir, kaç yaşında, nereli, kaç kere evlendi, kaç çocuğu var? Meryem Uzerli neden gündem oldu, ne yaptı? İşte detaylar...

Meryem Uzerli kimdir?

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki etkileyici performansıyla tanınan Meryem Uzerli'nin hayatı, oyunculuk kariyeri ve kişisel yaşamı hakkında ilgi çekici detaylar gün yüzüne çıkıyor. Almanya'nın Kassel Şehri'nde 12 Ağustos 1983 tarihinde dünyaya gelen Uzerli, Türk bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olarak büyüdü. Hamburg'da tiyatro eğitimi alarak oyunculuk yolunda ilk adımlarını atan başarılı oyuncu, Schauspiel Studio Frese'de yeteneklerini geliştirdi.

Profesyonel kariyerine Almanya'da küçük rollerde başlayan Meryem Uzerli, ardından Türkiye'de de dikkat çeken projelerde yer aldı. Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan karakteriyle uluslararası ün kazandı. Bu rolüyle birçok ödülün sahibi oldu ve büyük beğeni topladı. Ancak, 2013 yılında tükenmişlik sendromuyla mücadele ettiği için diziden ayrılmak zorunda kaldı.

Kişisel hayatında da dikkat çeken biri olan Uzerli, 2013 yılında Türkiye'den ayrıldıktan sonra 2014 yılında Lara adında bir kız çocuğuna sahip oldu. Daha sonra 2021 yılında ikinci kızını dünyaya getirdi. Aynı zamanda bir model olan Uzerli, oyunculuk kariyerinin yanı sıra iş dünyasında da adını duyurdu. Temmuz 2020'de Berlin'de Nosh Nosh adlı bir kafe-tatlıcı açarak girişimci kimliğini ortaya koydu ve Eylül ayında ikinci kafesini açtı.

Oyunculuk kariyeri boyunca çeşitli projelerde yer alan Meryem Uzerli'nin filmografi, hem Almanya'da hem de Türkiye'de izleyiciyle buluşan yapımları içeriyor. İşte, bazı önemli projeleri:

2008: Inga Lindström
2010: Journey of No Return
2011-2013: Muhteşem Yüzyıl
2016: Gecenin Kraliçesi
2017: Cingöz Recai
2020: Kovan
Meryem Uzerli'nin yaşamı ve kariyeri, hem oyunculuğuyla hem de girişimci ruhuyla dikkat çekiyor. Başarıları ve özel hayatındaki güzelliklerle dolu bir yaşam sürdüren Uzerli, hem Almanya'da hem de Türkiye'de hayranlık uyandıran bir isim olarak anılmaya devam ediyor.

Meryem Uzerli neden gündem oldu, ne yaptı?

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan karakteri ile ortadoğu ülkelerinde yıldız gibi pparlayan Meryem Uzerli'nin binlerce hayaranı var. Bu hayranlarından birinin Uzerli'ye yaptığı teklif sosyal medyada çok ses getirdi. İddiaya göre Meryem Uzerli, Riyad'lı bir hayranının evine konuk oldu. Hayranıyla birlikte yemek yiyen oyuncu, bu ziyaretten 4 milyon TL kazandı.