Tokat ASKF’da 4. Işkın Dönemi Tokat ASKF’da 4. Işkın Dönemi

'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan karakteriyle büyük bir çıkış yakalayan Uzerli, Marie Claire dergisine verdiği röportajda, yaşamına dair ilginç ayrıntılar paylaştı.

"Lösemili Çocuklar İçin Gönüllü Çalıştım"

Oyunculuk kariyerine adım atmadan önceki dönemde gönüllü çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Uzerli, bir yıl boyunca lösemili çocuklar için çalıştığını belirtti. Bu dönemde yaşadığı kişisel kayıpların ve ölümle yüzleşmenin kendisini derinden etkilediğini ifade eden ünlü oyuncu, "Bir gün en yakın arkadaşımı trafik kazasında kaybettim. Yaşamı ve ölümü sorguladığım bir dönemdi. İnsanların hayatlarına dokunmak önceliğim olmuştu," dedi.

"Vefat Eden Kişilere Makyaj Yapıyordum"

Meryem Uzerli, Almanya’da vefat eden kişilerin son yolculuklarına hazırlanma sürecinde yer aldığını da paylaştı. "Almanya'da vefat eden kişilerin son yolculuklarına en iyi halleriyle çıkması istenir. Bir ekip onları bu yolculuğa hazırlardı. Ben de cenaze için hazırlanan vefat etmiş kişilere makyaj yapıyordum" diyen Uzerli, bu deneyimin planlı bir şekilde değil, karşısına çıkan bir fırsat olduğunu belirtti.

"Ailemde Toleranslı Büyüdüm"

Meryem Uzerli, anne ve babasının farklı inançlara sahip olduğunu da dile getirdi. "Annem Katolik, babam Müslüman. Ailemde en önemli şey karşındaki insanı sevmek ve olduğu gibi kabul etmekti," diyerek, ailesinin bu yönünün kişisel gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı.

Muhabir: Esengül İşleroğlu