Menteşe’den Başkan Yazıcıoğlu’na İtfaiye Teşekkürü

İl Müdürü Haşim Eger: “Sporu Tokat’ta Bir Yaşam Biçimi Haline Getiriyoruz” İl Müdürü Haşim Eger: “Sporu Tokat’ta Bir Yaşam Biçimi Haline Getiriyoruz”

2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Tokat Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Şeref Menteşe, seçim vaadinde Tokat için yüksek merdivenli itfaiye aracını gündeme getirmişti. Seçimlerden Başkan çıkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Belediyesi’ne 42 metre uzunluğa ulaşabilen itfaiye aracının alım sürecini başlattı. Bu gelişme, Başkan Adayı Şeref Menteşe’yi mutlu etti. Menteşe, Başkan Yazıcıoğlu’na teşekkürlerini beyan eden bir paylaşımda bulundu. 
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın başkanlığında, 13 Ekim “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında dün (Salı) 81 il valiliği ile İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) değerlendirme konulu bir video konferans toplantısı gerçekleştirilmişti. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü ve ildeki ilgili kurum amirleri de katılarak toplantıda, afet risklerinin en aza indirilmesi için şehirlerde yapılan çalışmalara ve alınacak tedbirlere dikkat çekilmişti. 

Gazeteci Fatih Kılıç’ın İtfaiye Sorusu Yanıt Buldu
Toplantının soru cevap bölümünde gazeteci Fatih Kılıç, Tokat’ın yeni şehirleşme sürecinde yüksek katlı binaların olmasıyla birlikte olası yangın yahut afetlerde kullanılmak üzere yüksek merdivenli itfaiye aracı ihtiyacını gündeme getirmişti. 

Yeni araç 42 metre yüksekliğe ulaşacak
Toplantının katılımcılarından Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Alpat, gazeteci Fatih Kılıç’ın sorusuna verdiği yanıtta, “Özellikle yeni şehirleşme sürecinde yüksek binalar ve yangın riskleri konularında itfaiye yapılanmasının önemi gündeme getirilmiştir. Belediyemiz bu konuda gerekli adımları atmış olup, 42 metre yüksekliğinde yeni bir itfaiye aracının alım süreci başlatılmıştır. İller Bankası aracılığıyla alınacak olan bu araç, en kısa zamanda hizmete sunulacaktır. Alınacak olan itfaiye aracının, Tokat’ın yeni yapılaşma sürecinde ortaya çıkan yangın risklerine karşı önemli bir katkı sağlayacak.” ifadelerini kullanmıştı. 

Başkan Adayı Şeref Menteşe'den Yazıcıoğlu’na İtfaiye Aracı Teşekkürü
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde İYİ Parti'den Tokat Belediye Başkan Adayı gösterilen ve bir müddet seçim propagandasını yürüten Şeref Menteşe, Tokat’taki yüksek katlı binalar için itfaiye teşkilatında uzun merdivenli itfaiye aracı olmayışını vurgulamış ve seçildiği takdirde ilk iş olarak uzun merdivenli itfaiye aracı alacağının vaadinde bulunmuştu. Seçimlerde Tokat Belediye Başkanlığını Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kazandı ve bugün Başkan Yazıcıoğlu’nun Tokat Belediyesi itfaiyesi bünyesine çok katlı binalara hizmet verebilecek itfaiye aracının alım sürecini başlatmış olması dikkat çekti. Şeref Menteşe, haber aldığı gelişme üzerine Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'na sosyal medya üzerinden teşekkür etti.

Menteşe, "Tokat için hayati öneme haiz, çok katlı binalara hizmet verebilecek itfaiye aracının olmayışını seçim sürecinde gündeme getirdik. Seçilirsek, bu konuyu ilk işimiz olarak ele alacağımıza söz verdik" dedi. Uzun yıllar iktidar partisine mensup belediye başkanlarının ruhsat verdikleri çok katlı binalara hizmet verecek itfaiye aracını almadıklarını belirten Menteşe, "Hizmet dönemlerinde sirk maymunlarına, şarkıcılara, eğlence panayırlarına ve bir saatlik First Lady ziyaretine trilyonlar harcayan ancak insan hayatını kurtarmaya hizmet verecek makinelere para bulamayan zihniyet, hemşehrilerim tarafından son seçimde sandığa gömüldü." şeklinde ifadelerde bulundu.

Menteşe, yeni seçilen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun kendi projelerini sahiplenip sonuçlandırdığını öğrendiğini ve bu nedenle Başkan'a hemşehrileri ve memleketi adına teşekkür ettiğini vurguladığı sözlerinde, "Biz, doğruları konuşmaya ve hayırlı hizmetleri gündeme getirmeye devam edeceğiz. Hayırlı hizmetlere vesile olmanın sevabı bize yeter. Dualarınız için teşekkür ederim." Dedi ve Tokat'ın geleceği için mücadeleye devam edeceğini vurgulayarak paylaşımını bitirdi.
Xcxcx

Editör: Mustafa Işık