Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a, kentte gerçekleştirilen spor etkinlikleri ve yatırımlar hakkında önemli bilgiler verdi. Amatör Spor Haftası’na yoğun katılım sağlandığını belirten Eger, Tokat’ta sporun yaygınlaşması ve genç yeteneklerin keşfedilmesi adına yapılan çalışmaların altını çizdi.Whatsapp Image 2024 10 09 At 12.39.49 (2)

"Amatör Spor Haftası Büyük İlgi Gördü"
Eger, Tokat’ta sporu bir yaşam biçimi haline getirme hedefiyle çalıştıklarını vurgulayarak, “Dün itibariyle Amatör Spor Haftası'nı gerçekleştirdik. Yoğun katılım oldu ve güzel bir açılış yaptık. 7’den 70’e herkesi sporla tanıştırmak ve bu süreçte yetenekli gençlerimizi keşfederek ülke sporuna hizmet edecek sporcular yetiştirmek amacımız. Antrenörlerimiz bu konuda hassas ve çalışmalarına devam ediyor.” dedi.

Tokatlı Milli Sporcular Gurur Kaynağı
Eger, Tokat’tan çıkan milli sporcuların başarılarına dikkat çekerek, Türkiye Milli Voleybol Takımı’nın kaptanı ve milli güreşçi Nesrin Baş’ın Tokatlı olduğunu, ayrıca Ersan hocanın öğrencisinin dünya şampiyonu olduğunu ifade etti. “Bu tür başarılar, sporcularımıza sağlıklı ortamlar sundukça artacaktır.” diyen Eger, spor tesislerinin geliştirilmesiyle bu başarının artacağını belirtti.

24 Branşta Faaliyet ve Yüzme Projesi Başarıları
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Tokat’ta 24 branşta faaliyet gösterildiğini belirten Haşim Eger, “Atletizm, badminton, basketbol, boks, futbol, jimnastik gibi birçok spor dalında çalışmalarımız sürüyor. 2024 yılında sporcu katılımında büyük gelişmeler yaşandı. Tokat merkezdeki spor okullarımıza 3050’ye yakın sporcu katılım sağladı. Ayrıca, 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında 3540 sporcu yüzmeyle tanıştı. Spor tesislerimizi 7/24 halkımıza ve gençlerimize açıyoruz.” dedi.

Yurtlar ve Yeni Spor Salonu Yatırımları
KYK yurt kayıtlarıyla ilgili sorunsuz bir süreç yaşandığını belirten Müdür Eger, dayanıklılık testlerinden geçemeyen Tokat Kız Yurdu, Artova Yurdu ve Reşadiye Yurdu’nun kapatıldığını, ancak belediye başkanlığı ve müftülüklerin yardımıyla bu sorunun aşıldığını ifade etti. Reşadiye’de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bir bina kullanılarak yurt ihtiyacının karşılandığını, diğer yurtların kapasitesinin artırıldığını söyledi.

Eger, 2500 kişilik yeni spor salonunun bu ayın sonunda teslim alınacağını ve spor salonunun dört antrenman salonu daha içerdiğini belirterek, “Uluslararası standartlara uygun bir spor salonuna kavuşmuş olacağız. Antrenman sayımız artacak, hocalarımız da rahatlayacak.” diyerek yeni yatırımları müjdeledi.

TOGÜ’nün Tazelenme Üniversitesi’nde ilk ders heyecanı! TOGÜ’nün Tazelenme Üniversitesi’nde ilk ders heyecanı!

Tokat’ta sporun her yaştan insana ulaşması için yapılan yatırımların artarak devam edeceği mesajını veren Eger, sporu Tokat’ta bir yaşam biçimi haline getirmeye kararlı olduklarını vurguladı.Whatsapp Image 2024 10 09 At 12.39.48

Editör: Mustafa Işık