Ocak ayında kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşı 10 bin liraya denkleştirilmişti. Bu uygulamanın devam etmesi halinde en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olması bekleniyor. Memur ve memur emeklileri, yılın ilk altı ayında toplu sözleşme ile yüzde 15 zam almıştı. Yılın ikinci altı ayı için ise toplu sözleşmeden doğan yüzde 10'luk zam hakkı bulunuyor.

Emekli ParaMerkez Bankası'nın beklenti anketlerine göre, 6 aylık enflasyon farkının yüzde 25 olabileceği öngörülüyor. Ancak, memur ve memur emeklileri için bu oran yüzde 19,5 ile yüzde 20,5 arasında değişebilir ve yuvarlak olarak yüzde 20'lik bir zam yapılması kuvvetle muhtemel görünüyor. Kesin sonuçlar ise 3 Temmuz'da açıklanacak.

Enflasyon anketindeki tahminlerin gerçekleşmesi durumunda, memurların enflasyon farkı yüzde 9,1'e ulaşacak. Yapılan hesaplamalar sonucunda, memur ve memur emeklilerinin Temmuz ayında alacağı zam oranı yüzde 20 olacak. Bu zam oranına göre, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya, en düşük memur emekli maaşı ise 16 bin liranın üzerine çıkacak. Zam oranının 3 Temmuz'da açıklanacak kesin sonuçlarla birlikte netleşmesi bekleniyor.

Adayken söz verdi, başkanken yerine getirdi Adayken söz verdi, başkanken yerine getirdi

Para

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü, yarın saat 10:00'da açıklanacak olan enflasyon verilerinde olacak. Bu veriler, sadece maaş artış oranlarını belirlemekle kalmayacak, aynı zamanda geçim standartlarını da doğrudan etkileyecek. Temmuz ayı maaş zamları, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kritik bir gelişme olarak ön plana çıkıyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer