MasterChef Türkiye 2024’te yarışmacıların kıyasıya mücadelesi devam ederken, dün akşam ekrana gelen bölümde izleyicileri ekran başına kilitleyen bir eleme gerçekleşti. İzleyiciler tarafından hal ve tavırlarıyla tartışma konusu olan Deniz Yılmaz, ikinci hafta sonunda eleme potasında yer aldı ve yarışmaya veda etti. Sosyal medya, Deniz’in elenmesiyle adeta coştu; “Sonunda!”, “Oh işte bu!”, “Seyir zevkimiz geri döndü” gibi yorumlarla doldu.

İlk Tur: Asma Yaprağı ile Yaratıcı Yemek

Eleme potasında yer alan Deniz, Ümmühan, Zeynep, Kerem, Emre, Kaan ve Ezgi, ilk turda şeflerin belirlediği asma yaprağı ile yaratıcı bir yemek yapmak için ter döktü. Şeflerin titiz değerlendirmeleri sonucunda Emre, Zeynep ve Kaan eleme potasından çıkarak güvenli bölgeye geçti. Diğer yarışmacılar ise siyah önlüklerini giyerek bir kez daha tezgah başına geçti.

Adayken söz verdi, başkanken yerine getirdi Adayken söz verdi, başkanken yerine getirdi

Final Eleme: Flying Noodles

İkinci turda, şefler yarışmacılardan Somer Şef’in tabağı olan “flying noodles”ı yapmalarını istedi. Zorlayıcı bu tarifte final eleme etabından başarıyla geçen isimler Ümmühan ve Ezgi oldu. Deniz Yılmaz ise beklenenin aksine başarılı olamayarak yarışmaya veda eden isim oldu. Şefler kararlarını açıkladıktan sonra Deniz fenalaşarak şeflerin ve prodüksiyon ekibinin yardımıyla kendine getirildi.

İlk Elenen Serhat Olmuştu

MasterChef Türkiye 2024’ün ilk haftasında elenen isim Serhat olmuştu. İkinci hafta ise Deniz Yılmaz’ın vedasıyla sonuçlandı. Deniz’in elenmesi, yarışmadaki rekabeti bir kat daha arttırırken, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. İzleyiciler Deniz’in veda etmesiyle rahat bir nefes aldıklarını dile getirirken, MasterChef Türkiye 2024 tüm hızıyla devam ediyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü