DMM, sosyal medya ve bazı basın organlarında yer alan bu iddiaların, kasıtlı olarak piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik yaratma amacı taşıdığını belirtti.

"İddialar Gerçek Dışı ve Asılsız"

DMM tarafından yapılan açıklamada, "Bakan Şimşek'in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. Açıklamada, bu tür haberlerin tamamen dezenformatif olduğu ve kamuoyunun bu tarz spekülatif haberlere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı. DMM, bu tür iddiaların ekonomik dengeleri olumsuz etkileme amacı taşıdığını ifade ederek, vatandaşları bu tür yanıltıcı haberlere karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Okullarda Temizlik Krizi: Personel Eksik, Veliler Tedirgin! Okullarda Temizlik Krizi: Personel Eksik, Veliler Tedirgin!

Piyasalarda Güvenlik ve İstikrar Vurgusu

DMM, bu tür dezenformatif içeriklerin piyasalar üzerinde olumsuz etki yaratma riskine dikkat çekerek, ekonomik istikrarın korunmasının önemine işaret etti. Açıklamada, güvenlik ve istikrarı zedelemeye yönelik bu tür iddiaların hızla yayılmasına karşı mücadele edileceği de belirtildi. Bakan Mehmet Şimşek’in görevinin başında olduğu ve görevine kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi