Akbank müşterilerine kötü haber! Akbank müşterilerine kötü haber!

Hükümetin kurban bayramında tatil süresini 9 güne çıkarıp çıkarmayacağı da belirsizliğini koruyor. 16 Haziran'da başlayacak olan bayramın son günü 19 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. Özellikle öğrencilerin okul tatilinden faydalanarak uzun bir tatil planı yapmak istemesi nedeniyle 9 günlük bir bayram tatili beklentisi mevcut.

Emekli ikramiyelerinin ödenmesi de Kabine toplantısının gündeminde yer alacak konular arasında. Yılda 2 kez verilen ve 3 bin liralık ikramiyelerin ne zaman yatacağı da belirlenecek. Kamuoyunun merakla beklediği bu konuların yanı sıra, vergi paketi, kamu ihale kanunu ve Öğretmenlik Meslek Kanunu gibi düzenlemeler de toplantıda ele alınacak konular arasında bulunuyor.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'de başlattığı saldırılar ve Filistin devletini tanıyan ülke sayısını artırmaya yönelik diplomatik girişimlerin de değerlendirilmesi bekleniyor. Kabine toplantısı bugün 14.30'da başlayacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşecek. Kamuoyu, toplantıda alınacak kararları ve bayram tatili ile ilgili açıklamaları sabırsızlıkla bekliyor.

Muhabir: Esengül İşleroğlu