Leyla ile Mecnun, Kelebeğin Rüyası, Hayat Şarkısı ve Ölümlü Dünya gibi yapımlarda sergilediği performansla geniş bir hayran kitlesi edinen Taylan, son olarak Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah karakteriyle izleyici karşısına çıkmıştı. Ancak Kasım 2023’te Taylan, dolandırıcıların hedefi oldu.

WhatsApp Hesabı Ele Geçirildi

Ahmet Mümtaz Taylan’ın WhatsApp hesabı, dolandırıcılar tarafından ele geçirildi. Dolandırıcılar, Taylan’ın kimliğini kullanarak oyuncunun yakın arkadaşı ve yayınevi kurucusu Cüneyt Dalgakıran ile iletişime geçti. Acil ödeme gerektiği bahanesiyle Dalgakıran’dan toplamda 80 bin TL talep edildi.

Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu! Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu!

İki Kez Para Gönderdi

Dalgakıran, dolandırıcıların tuzağına düşerek şüpheli İbrahim D.’nin hesabına iki ayrı seferde para gönderdi. Ancak durumu fark eden Dalgakıran, Taylan’ı arayarak dolandırıldığını anladı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Dalgakıran, savcılığa şikayette bulundu.

Hukuki Süreç Başladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim D.’nin suçtan kurtulma çabalarının inandırıcı bulunmadığı ve dolandırıcılık suçunun paranın hesaba yatırılmasıyla gerçekleştiği belirtildi. İbrahim D. hakkında “Bilişim Sistemleri Banka ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüpheli İbrahim D. gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu olay, Ahmet Mümtaz Taylan’ın hayranlarını ve yakın çevresini derinden etkilerken, dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: Esengül İşleroğlu