Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Tokat'ın Almus ilçesi Kınık Belediye Başkanlığı görevini devralan Hacı Yusuf Geçene, önceki başkan Güven Arslan döneminde işe alınan 4 işçiyi işten çıkardı. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Tokat'ın Almus ilçesi Kınık Belediye başkanı olan Güven Arslan, 2024 seçimlerinde yeniden aday gösterilmedi. Arslan'ın yerine 2014 yılında aynı ilçeye belediye başkanlığı yapan Hacı Yusuf Geçene, 927 oy alarak yeniden başkan seçildi.Kınık Belediye Başkanı Hacı Yusuf Geçene’den İşçi Çıkarmaları Tepki Çekti (2)İddiaya göre Geçene, önceki dönem başkan Arslan döneminde kadroya alınan 2 işçi ile 2 şirket personelini işten çıkarttı. İşten çıkartılan işçi ve aileleri ile onlara destek olan vatandaşlar, seslerini CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e duyurmak için Cumhuriyet Meydanında eylem yaptı.

Fazlı Tandoğan:
"2014'te Hacı Yusuf Başkanım ile çalıştık. Daha sonra Güven Aslan geldi. Güven Aslan'la da beş yıl çalıştık. İki yıl Başkan Güven'in şirketinde çalıştım. Ondan sonra beş ay oldu, oradan kadroya geçirdiler beni. Ben on senemi verdiğim şirkette çalıştım ve denendi. Her türlü denendi. Belediyede hiçbir suçumu bulamadılar. Bizim işimize son verdiler. Yalanım yok bu konuda. Yalan da söylemem. Kimse de bana yalan söyle demez. İl başkanımıza da geldim. Aynısını anlattım. 'Konuşacağım' dedi. İki hafta oldu. İşten çıkalı"Fazlı TandoğanAli Haydar Gündoğdu:
"Üç yıldır çalışıyorum. İki buçuk yıl personel şirketinde çalıştım. Sonrasında beş buçuk aydır da kadrolu personel olarak buradayız. Çalışmak istemediklerini, aynı zamanda seçim yatırımı için söz verdikleri arkadaşlar varmış. Başkan onları almak istiyormuş. Gerekçeleri bu. Kadrolu işçiyiz. Fazlı arkadaşımla beraber kadrolu işçiyiz. Bizimle beraber iki tane de şirket personelinden arkadaşlarını çıkardılar."Ali Haydar GündoğduBeyhan Tandoğan:
"Haksızlık yapıldı. Benim eşim yedi yıldır bu belediyede görev yapıyor. Yedi yıl boyunca İŞKUR'dan çalıştı. Şirketten çalıştı ama altı aydır kadroya alındı. Ben eşimin hakkını istiyorum. Haksızlığa uğradı. Üç çocuğum var. Okuyor. Askerden gelen işsiz benim eşim il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarına bin kere halimizi arz ettik. Ben bir CHP üyesi olarak destekçisi olarak her dönem onları destekledik. Ama hiçbir destek alamadık. Milletvekilimize kadar ulaştık. Hiçbir destek veremedi. Adalet isteyenlerden adalet istiyorum. Benim eşimin işini vermelerini istiyorum."Beyhan TandoğanCanan Gündoğdu:
"Hukukta on sekizinci maddeye dayanarak işsizlik kanuna göre işten çıkardılar. Şiddet gördü. Ve ben bunu doğru bulmuyorum. İnsanların geçmişte çalışıp emeği olup da karşılığını almadan, sunmadan, insanı işten çıkarmak doğru değil. Kesinlikle kınıyorum. Biz zaten sesimizi duyuramadığımız için bugün buradayız. İlçe başkanımız, meclis üyemiz, en iyisi kim varsa sesimizi duymadı. Bizim tek amacımız şu an Özgür Özel'in sesimizi duymasını sağlamak. İlgileneceğini düşünüyorum."Canan GündoğduTürkiye İşçi Partisi Kınık Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özdemir:
"Öncelikle bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. Meclis dışı arkadaşlarımız var. Belediye başkanımıza beldede bir toplantı yaparak kendisiyle görüştük ve geri adım atmasını istedik. Cumhuriyet Halk Partisi'nin emekten, halktan ve işçiden yana olduğunu bildiğimiz için CHP'li bir belediye başkanının böyle bir şeyi gerçekleştireceğini tahmin etmiyorduk. İşten çıkarmalar olmadan önce başkanla görüşerek bu işlemlerin yapılmaması gerektiğini anlattık. Ancak, nasıl bir hırsla, nasıl bir kinle seçim sonrası geldiği anlaşılıyor ki, vatandaşın sorunlarını çözmek yerine polemik yaparak başarısızlıklarını gizlemeye çalışıyor.Türkiye İşçi Partisi Kınık Belediye Meclis Üyesi İbrahim ÖzdemirBugün dört personelin işten çıkarılması, yerlerine yenilerini hazırlamak. Bugün bir gazetecinin sosyal medyasında gördüm. Bir akrabası belediyede personel olmamasına rağmen belediyenin kepçesiyle çalışıyor ve TikTok çekiyor. Orada yazışmalar var; işin hayırlı olsun denildiğinde teşekkür ediyor. Belediye, kalifiye işçileri işten çıkarıyor. Örneğin, operatör belgeleri olan, kamyon ve kepçeleri kullanan iki işçimiz var. Küçük belediyelerde çok amaçlı çalışan işçiler her zaman makbuldür. Ancak işten çıkarılan ilk kişiler bu arkadaşlarımız oldu. Belediye başkanı seçimden önce kendisine oy veren ve vermeyen halkı ikiye böldü. Bugün de kendisine oy vermeyenlerden intikam alıyor. Belediye başkanına neden bu işçileri çıkardığını sorduğumuzda, tasarruf dedi. Ancak, günlük yüz kilometre Tokat ve Kınık arasında belediyenin aracıyla gelip gidiyor. İkametgahı Tokat’ta, Kınık Gevrek Mahallesi'nde olmasına rağmen her gün Tokat'a gidip geliyor. Kendisi günlük yakıt harcarken tasarruf yok, ama asgari ücretle çalışan işçilerin fazla ödeneği olan on beş bin lirayı tasarruf görüyor. Belediye başkanının gerekçesi tutarsız. Kadrolu işçilere şirkete dön diyor. Yıllardır belediyeye hizmet eden bu işçileri kadrodan çıkarmak kabul edilebilir değil.”

ASP Teknik Sorumlusu Karkacıer: “Play-Off’lara Kalmak İçin Mücadelemizi Vereceğiz” ASP Teknik Sorumlusu Karkacıer: “Play-Off’lara Kalmak İçin Mücadelemizi Vereceğiz”

Tokat İli Dernekler Federasyonu Kültür Sanat'tan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan:
"Bizim federasyonumuzun amacı, çevre, doğa, eğitim, kültür sanat ve siyasetle ilgili olumsuzluklara müdahale etmek ve mücadele etmektir. Bugün burada yaşadığımız acı olayı haykırmaktan hicap duyuyoruz. Buna sebep olanların vicdanları nasıl rahat merak ediyoruz. Kardeşim Haydar üç senedir belediyede görev yapıyor. İki buçuk senesi belediyenin iktisadi teşekküllerinde geçti. Son beş buçuk ayda kadrolu olarak çalıştı. Önceki başkan kadrosunu verdi çünkü deneme sürecini başarıyla geçti. Ancak yeni belediye başkanı, bilgisayar çıktısıyla işten çıkarıldığını söyledi. Emek, hak ve ekmek gaspı var. Üç aylık bebeği olan birinin mamasını elinden almak insani, vicdani ve ahlaki değildir. Biz federasyon olarak bu terbiye ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Geçen sene de Günçalı Dağları'ndaki madencilerle mücadele ettik. Bugün aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Hak gaspı varsa dur demek için buradayız. Ülkemizde geçim sıkıntıları, hayat pahalılığı varken bir de işsiz bırakılmak açlığa ve sefaletin açıklaması olamaz."Tokat İli Dernekler Federasyonu Kültür Sanat'tan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Doğan

Kınık Belediye Başkanı Hacı Yusuf Geçene’den İşçi Çıkarmaları Tepki Çekti (3)Kınık Belediye Başkanı Hacı Yusuf Geçene’den İşçi Çıkarmaları Tepki Çekti (4)Kınık Belediye Başkanı Hacı Yusuf Geçene’den İşçi Çıkarmaları Tepki Çekti (5)

Editör: Mustafa Işık