Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı! Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı!

Açıklamaya göre, İsrail şu anda 552 Filistinlinin naaşını elinde bulunduruyor. Bunların 256'sı, kamuoyunda "Sayı Mezarlığı" olarak bilinen, mezar taşlarında yalnızca rakamların bulunduğu gizli bir mezarlıkta defnedilmiş durumda. Kalan 296 cenaze ise buzdolaplarında muhafaza ediliyor. Bu kişilerin arasında 9 kadın, 32 esir, 18 yaş altı 55 çocuk, 5 İsrail vatandaşı Filistinli ve Lübnan'daki Filistinlilerden 6 kişi bulunuyor.

Gazze ve Batı Şeria'da El Konulan Cenazeler

Filistinli kurumlar, İsrail’in Gazze Şeridi'nden de yüzlerce Filistinlinin naaşına el koyduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 149 Filistinlinin cenazesine el koyduğu ifade edildi. Filistinli yetkililer, İsrail makamlarının bu durumla ilgili henüz gerçekçi bir açıklama yapmadığını kaydetti.

Uluslararası Toplumun Duyarsızlığı

Filistinli insan hakları örgütleri, İsrail’in bu uygulamalarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, uluslararası toplumu bu konuda harekete geçmeye çağırdı. Ancak, İsrail'in bu uygulamalarına karşı uluslararası toplumdan henüz güçlü bir tepki gelmedi.

Editör: Haber Merkezi