ABD'nin güneydoğusunu etkisi altına alan Helene Kasırgası, ölü sayısının 90'ı aşmasıyla büyük bir trajediye dönüştü. Florida eyaletinin kıyılarına geçen hafta 4. kategori gücünde ulaşan kasırga, özellikle Kuzey ve Güney Carolina, Georgia, Florida ve Virginia eyaletlerinde yıkıcı etkilere neden oldu.

2025 yılında ehliyet alacaklara kötü haber! 2025 yılında ehliyet alacaklara kötü haber!

Kasırganın Etkisi Yayılıyor

225 kilometre hızla Florida kıyılarını vuran Helene Kasırgası, şiddetli rüzgarlar ve yağışlarla ülkenin güneydoğusundaki eyaletlerde hayatı felç etti. ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nin açıklamalarına göre kasırga kısa sürede Georgia, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Tennessee gibi eyaletleri de etkisi altına aldı. Elektrik kesintileri nedeniyle milyonlarca ev ve iş yeri karanlıkta kaldı. Florida’da 1,2 milyon, Georgia’da 1 milyon, Güney Carolina’da 1,3 milyon ve Kuzey Carolina’da 600 bin kişi elektriksiz kaldı.

Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Yetkililer, Kuzey Carolina’nın Buncombe bölgesinde 600 kişiden haber alınamadığını bildirirken, eyalet genelinde 36 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Kasırgadan en çok etkilenen eyaletler arasında bulunan Kuzey ve Güney Carolina'da, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Başkan Biden'dan Federal Yardım

ABD Başkanı Joe Biden, Florida ve Kuzey Carolina'da "afet durumu" ilan ederek federal yardım çağrısında bulundu. Kasırgadan etkilenen bölgelerdeki afetzedeler için hızlıca yardım ulaştırılması talimatı veren Biden, önümüzdeki günlerde afet bölgelerini ziyaret etmeyi planlıyor.

Kasırga Sonrası Hayat

Helene Kasırgası, sadece ölümlerle değil, aynı zamanda büyük maddi zararlarla da bölgeyi sarsmış durumda. Evleri yıkılan veya elektriksiz kalan milyonlarca insan, yeniden toparlanmak için uzun bir sürece girmiş bulunuyor.

Kaynak: AA