19 yaşındaki Buse E.S.’ye saldırarak bacağından ısıran maymun, mahallede dehşet saçtı. Sokaklarda dolaşarak evlere girmeye çalışan maymun, balkonlardaki eşyaları dağıttı ve kurutmak için dışarı konulan yiyecekleri yedi. Vatandaşlar, bu olağandışı olayın şokunu yaşarken, maymunun sahibinin bulunması ve yasadışı hayvan besleyen kişilere yönelik çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu! Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu!

Maymunun Saldırısına Uğrayan Genç Kadının Durumu İyi

Olay, Buharaevler Mahallesi Buharaevler 3. Cadde’de meydana geldi. Kaçan maymun, 19 yaşındaki Buse E.S.’ye saldırarak bacağından ısırdı. Genç kadının durumu hakkında bilgi veren komşuları, hemen ambulans çağrıldığını ve Buse E.S.’nin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Şans eseri ciddi bir yaralanma olmadığı öğrenilen genç kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Maymun Mahallede Korku ve Panik Yarattı

Maymunun mahallede serbest dolaşması, pek çok vatandaşı korku ve paniğe sürükledi. Sabah saatlerinde evine girmeye çalışan maymunla göz göze gelen Esma Nalıncı, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Nalıncı, “Alarm çalıyordu, onu kapattım. Sonra üst komşudan ve dışarıdan sesler gelmeye başladı. Ben uyandığımda eve hırsız girdi sandım. Balkona gittim, dışarı çıktığımda maymunla göz göze geldik. Balkonu dağıtmıştı” dedi.

Nalıncı, maymunun tüm kışlık yiyeceklerini yediğini ve oğlunun telefonunu kırdığını belirterek, yaşadığı zararın karşılanmasını talep etti. Ayrıca, apartmandaki diğer komşulara da zarar veren maymunun, dışarıda yürüyen vatandaşlara saldırmaya çalıştığı, hatta bazı kişilere zarar verdiği öğrenildi.

Maymun Sahibi Tarafından Geri Alındı
Mahallede korku yaratan maymun, sahibi olduğu öğrenilen kişiler tarafından bulundu ve araçla götürüldü. Olayın ardından, Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasadışı hayvan besleyen kişilerin tespit edilmesi için çalışmalar başlattı. Mahalle sakinleri, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkililerden önlem alınmasını istedi.

Kaynak: İHA