Tokat 1. Amatör Ligi’nde Gruplar ve Fikstür Belirlendi Tokat 1. Amatör Ligi’nde Gruplar ve Fikstür Belirlendi

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), depremlerin yerel saatle 16.42'de Kyushu'daki Miyazaki'nin yaklaşık 29 kilometre güneydoğusunda 33 kilometre derinlikte gerçekleştiğini ve bir dakikadan kısa bir süre sonra 26 kilometre derinlikte ikinci bir sarsıntının meydana geldiğini bildirdi.

Japonya Meteoroloji Ajansı, depremlerden sonra kıyı bölgelerinde bir metreye kadar yüksek tsunamilerin oluşabileceği uyarısında bulundu. Ülkenin önde gelen televizyon kanallarından NHK, Kyuşu ve Şikoku adalarındaki bazı bölgelerde tsunamilerin beklendiğini veya çoktan kıyıya ulaştığını duyurdu. Meteoroloji Ajansı, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, "Tsunamiler tekrar tekrar vuracak. Lütfen uyarı kaldırılıncaya kadar denize girmeyin veya kıyıya yaklaşmayın," şeklinde uyarıda bulundu.

Depremlerden sonra Japonya hükümeti, hızlı bir yanıt vermek amacıyla özel bir görev gücü kurdu. Hasar ve kayıplarla ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmamış olsa da, Japonya'nın sıkı inşaat yönetmelikleri ve özel inşaat teknikleri, büyük depremlerden kaynaklanan hasarları asgari düzeyde tutmayı amaçlıyor.

Japonya, Pasifik Ateş Çemberi olarak bilinen tektonik açıdan aktif bir bölgede yer alıyor ve dünya genelindeki depremlerin yüzde 18'ini yaşıyor. Yılda ortalama 1.500 sarsıntı meydana gelen ülkede, depremler sıklıkla hissediliyor. Ancak, bu doğal felaketlere karşı alınan önlemler, büyük bir ekonomik güce sahip olan Japonya'da can ve mal kayıplarını en aza indiriyor.

Bu son depremler, ülkenin sıkça karşılaştığı bu doğa olaylarının tehlikelerini bir kez daha gözler önüne sererken depreme hazırlıklı olmanın ve bilimin ışığından ayrılmamanın önemini bir kez daha vurguladı.

Editör: Haber Merkezi