Türkiye'nin tanınmış internet fenomenlerinden Jahrein'e dair bilgiler merak ediliyor. Peki, Jahrein kimdir, asıl adı nedir, kaç yaşında, nereli, evli mi, asıl mesleği ne, neden gündem oldu? İşte detaylar...

Jahrein kimdir, asıl adı nedir?

Jahrein'in asıl adı Ahmet Sonuç'tur, 29 Kasım 1988 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarda internet kariyerine adım atan Jahrein, YouTube platformunda başladığı içerik üretimine daha sonra Twitch'te yayın yaparak devam etti. Sohbet ve oyun içerikleri kadar, internet fenomenleri ve siyasi figürlerle gerçekleştirdiği röportajlarıyla da dikkat çeken Jahrein, geniş bir izleyici kitlesi edindi.

Jahrein'in eğitimi ve kariyeri

Jahrein ilkokul eğitimini Karabük'te tamamladıktan sonra ortaokul için Antalya'ya taşınmış ve burada eğitimini sürdürmüştür. Ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Leipzig Üniversitesi'nde Moleküler Fizik ve Biyokimya Bölümü'ne kaydolan Jahrein, eğitimine Almanya'da devam etmiştir.

İnternet kariyerine odaklanmasının ardından Türkiye'ye dönen Jahrein, Twitch platformunda yayın yaparken kendi ekibini kurarak Rekkitz adını verdiği bu ekiple çeşitli içerikler üretmeye başlamıştır. Oyunun Yıldızları Ödülleri'nde en iyi yayıncı ödülünü kazanan Jahrein, siyasi girişimleriyle de bilinir.

Jahrein ve siyasi girişimleri

2021 yılında Twitch yayınında 2023 Türkiye genel seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olacağını açıklayan Jahrein, önemli siyasi figürleri konuk ederek dikkat çekmiştir.

2022 yılında milletvekilliği adaylığından vazgeçtikten sonra "Dinozorları Öldüren Meteor Partisi" adında resmi bir siyasi parti kurma kararı alan Jahrein, siyasi söylemleri ve internet üzerinden siyasetle olan etkileşimiyle geniş bir kitle tarafından takip edilmektedir.

Jahrein ve özel hayatı

Selin Sonuç ile evlenen Jahrein, 2023 yılında Bora Emir isminde bir oğul sahibi oldu. 

Jahrein neden gündemde?

Jahrein (Ahmet Sonuç), HDP Eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için sarf ettiği "A.K.K." ifadelerinin ardından ciddi tehditlere maruz kaldığını duyurdu. Sonuç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, tehditlere karşı önlem alınması için hem emniyeti hem de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı göreve çağırdı. Jahrein, açıklamalarına Demirtaş'ın Diyarbakır'a getirildiğini belirten bir hesabı alıntılayarak "A.A.K." ifadelerini kullanmıştı. Olay, Türkiye'deki siyasi gerginlikleri derinleştirirken, güvenlik birimleri ise tehditlere ilişkin soruşturma başlattı.