İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse yönelik Hizbullah tarafından düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardından, İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi’nin öldüğüne dair sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atıldı. Peki,  İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi kimdir, öldü mü, yaşıyor mu? İşte detaylar...

Miss Universe Türkiye 2024 Güzeli Belli Oldu Miss Universe Türkiye 2024 Güzeli Belli Oldu

Hizbullah’tan Etkili Saldırı

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah’a yönelik başlattığı askeri harekât genişleyerek sürerken, Hizbullah ilk kez etkili bir saldırıyla karşılık verdi. Hizbullah, saldırıda İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üssü hedef aldı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 4 askerin hayatını kaybettiği, 58 askerin yaralandığı ve yaralılardan 7’sinin durumunun kritik olduğu ifade edildi.

Halevi’nin Durumu Tartışma Konusu

Sosyal medyada hızla yayılan iddialar, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin saldırıda yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Özellikle X platformunda yapılan paylaşımlar, bu iddiaları gündeme taşıdı. Ancak İsrail medyası, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Halevi’nin ölümüyle ilgili bir doğrulamanın yapılmadığını yazdı.

İsrail Ordusu’ndan Açıklama

İsrail ordusundan yapılan resmi açıklamada, saldırıda yaralanan askerlerin hastanelere kaldırıldığı ve ailelerine bilgi verildiği duyuruldu. Ancak saldırının ardından Herzi Halevi’nin durumu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Bu belirsizlik, sosyal medyada spekülasyonların artmasına neden oldu.

Herzi Halevi  öldü mü, yaşıyor mu?

Hizbullah saldırısında öldürüldüğü iddia edilen Halevi, Glolani Tugayı'nın eğitim üssünü ziyaret etti. Burada askerlere hitap eden Halevi, "Savaştayız ve eğitim üssüne düzenlenen saldırı, acı verici sonuçları olan ciddi bir saldırıdır" dedi. İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin (IDF) fotoğraflarını servis ettiği Halevi, "Savaşmaya ve eğitim almaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Herzi Halevi Kimdir?

17 Aralık 1967 doğumlu Herzi Halevi, 16 Ocak 2023 tarihinde İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı olarak yemin etmişti. Halevi, göreve geldiği günden bu yana İsrail'in askeri operasyonlarında önemli bir rol üstlenmiştir.

Muhabir: Esengül İşleroğlu