Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu! Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde meydana gelen iş kazasında 14 yaşındaki Hasan Kılıç ağır yaralandı. Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışan Kılıç, mobilya imalathanesinde bir makineye parmaklarını kaptırdı. Bu talihsiz olay sonrası, Kılıç’a ilk müdahale olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Durumunun ciddiyeti nedeniyle genç, hızla Erbaa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Erbaa Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahaleler sonrası, Kılıç’ın tedavisinin devamı için daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi. Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans helikopter talep edildi. Ambulans helikopter, Erbaa Stadyumu’na iniş yaparak Kılıç’ı alıp, Ankara’da bulunan Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne doğru yola çıktı.

Olayın ardından sosyal medya platformlarından yapılan açıklamalarda, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, genç Hasan Kılıç’ın durumuyla ilgili endişelerini dile getirdi ve devletin tüm imkanlarıyla bu tür acil durumlarda vatandaşlarının yanında olduğunu belirtti. Arslan, sosyal medya paylaşımında “Tedavisi Ankara’da sürüyor, umarım bir an önce sağlığına kavuşur. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde devletimizin tüm imkanlarıyla hemşerilerimizin yanındayız. Rabbim bu Aziz Milleti ilelebet payidar kılsın” ifadelerini kullandı.

Benzer şekilde, AK Parti Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ambulans helikopterle yapılan nakil işleminin başarıyla gerçekleştiğini belirtti. Aldemir, “Erbaa’mızda 14 yaşındaki evladımız Hasan Kılıç, geçirdiği kaza sonrası ilk müdahalenin yapıldığı Erbaa Devlet Hastanesi’nden Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne nakli helikopter ambulansla başarıyla sağlanmıştır. Tüm sağlık çalışanlarımıza ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kıymetli evladımız Hasan’ın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum” dedi.

Genç Hasan Kılıç’ın Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam ederken, olay Tokat genelinde büyük bir üzüntü ve destek mesajlarıyla karşılandı. Kılıç’ın ailesi, oğullarının bir an önce sağlığına kavuşmasını dileyen herkese teşekkürlerini iletti.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer