Instagram'a 2 Ağustos'ta getirilen erişim engeli nedeniyle kullanıcılar hesaplarına giremiyor. Kullanıcılar merakla Instagramın açılacağı günü beklerken, gözler konuyla ilgili gelecek resmi açıklamalara çevrildi. 

Instagram erişim engeli ne zaman kalkacak?  

 Instagram'a uygulanan erişim engelinin kaldırılması beklenirken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan önemli açıklamalar geldi. Bakan Tunç, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yayını durdurma yetkisi bulunuyor. Türkiye bir hukuk devletidir ve herkes kurallara uymak zorunda. Şu anda BTK'nın gerekçeleri ilgili şirkete iletildi. Eğer sosyal medya şirketi, BTK'nın kapatmaya gerekçe gösterdiği içerikleri erişimden kaldırırsa, sorun çözülecektir" dedi.

Tokat ASKF’da 4. Işkın Dönemi Tokat ASKF’da 4. Işkın Dönemi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından paylaştığı taziye mesajlarının Instagram tarafından sansürlendiğini belirtmişti. Bu açıklamanın ardından BTK, 2 Ağustos Cuma günü itibarıyla milyarlarca kullanıcısı olan Instagram'a erişim engeli getirmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrası "Henüz istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz ve aktif olarak görüşüyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak BTK'nın yetkileri ve Instagram'ın durumu hakkında detaylı bilgi verdi.
  
 

Editör: Elvan Mert