Alınan yeni kararla, kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günleri kapalı olma zorunluluğundan muaf tutuldu. Bu işletmeler pazar günleri de hizmet vermeye devam edecek. Ancak berberler, karara göre pazar günleri kapalı kalmaya devam edecekler.

Uygulama Nasıl Başlamıştı?

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz yıl 18 Ağustos 2022 tarihinde alınan kararla, ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasını zorunlu hale getirmişti. Bu karar, sektör paydaşları tarafından yapılan talep ve öneriler doğrultusunda Bakanlık tarafından titizlikle değerlendirilmiş ve her ilin sektörel yapısı, işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlenmişti.

1 Temmuz'da Yürürlüğe Girdi

Karar, 1 Temmuz 2023 itibarıyla yürürlüğe girdi ve işletmelerin valiliklerce belirlenen günlerde kapalı olmaması durumunda idari yaptırımların uygulanacağı duyurulmuştu. Ancak, devam eden süreçte kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinin kapalı olma zorunluluğunun kaldırılması yönünde talepler Bakanlığa iletilmişti.

Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu! Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu!

Kadın Kuaförlerine ve Güzellik Merkezlerine Özel Muafiyet

Bakanlık, bu talepleri değerlendirerek, kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinin pazar günleri kapalı olma zorunluluğundan muaf tutulmasını kararlaştırdı. Bu karar, kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinin pazar günleri de açık olmasını sağlayarak, bu alanda hizmet almak isteyen tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Berberler ise belirlenen düzenlemeye uygun olarak pazar günleri kapalı kalmaya devam edecek.

Bu yeni düzenleme, kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinin işletme gelirlerini artırmayı hedeflerken, aynı zamanda sektördeki rekabet koşullarını da göz önünde bulunduruyor. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı bu kararın sektörde olumlu bir etki yaratması beklenirken, berberlerin pazar günü kapalı olma durumu ise tartışılmaya devam ediyor.

Muhabir: Esengül İşleroğlu