Tokat İl Jandarma Komutanlığı Silahlı Kutlama Olaylarına Karşı Kapsamlı Operasyon Başlattı Tokat İl Jandarma Komutanlığı Silahlı Kutlama Olaylarına Karşı Kapsamlı Operasyon Başlattı

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, Amerika Birleşik Devletleri’nde geçirdiği rahatsızlık sonrası hayatını kaybetti. Pensilvanya’daki evinde ölen Gülen için Kuzey New Jersey'deki bir stadyumda geniş güvenlik önlemleri altında cenaze töreni düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği törende, katılımcılara yüzlerini gizlemeleri için maske, şapka ve gözlük takmaları tavsiye edildi. Cenazeye katılan birçok kişi, bu öneriyi dikkate alarak yüzlerini kapalı şekilde törene katıldı.

Törende Gizlilik Tedbirleri Alındı

Cenaze töreni öncesinde FETÖ mensuplarına WhatsApp grupları üzerinden detaylı uyarılar yapıldı. Bilgilendirme mesajlarında, katılımcılardan yüzlerini gizleyici aksesuarlar takmaları istendi ve törenin detayları son ana kadar gizli tutuldu. Ayrıca, törene girişin QR kodları ile yapılacağı belirtildi. Törene katılan birçok kişinin yüzlerini gizlemeye çalıştığı, hatta basın mensuplarıyla karşılaşan kişilerin yüzlerini kapatma çabasında olduğu gözlendi.

Tabutun Başındaki Kişi Adil Öksüz mü?

Gülen’in cenaze töreninde dikkat çeken bir diğer detay ise, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan Adil Öksüz’ün törene katıldığına dair iddialardı. Gülen'in tabutunun arkasında yer alan ve Öksüz'e benzeyen bir kişinin varlığı dikkat çekti. TSK imamı olarak bilinen ve Türkiye tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Öksüz’ün, cenazede olup olmadığı henüz netlik kazanmazken, bu iddialar sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Güvenlik Tedbirleri Yoğunlaştırıldı

FETÖ elebaşı için düzenlenen bu törende, yerel güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. Gülen’in cenazesi, törenin ardından son 25 yıldır yaşadığı Pensilvanya’daki çiftlik evinin arazisine defnedilecek. 80 yaşında hayatını kaybeden Gülen'in, örgütün mensupları tarafından yapılan törende sessiz bir şekilde uğurlandığı görüldü.

Kaynak: AA