Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti! Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Siirt İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun kapsamının genişletileceğini ve yeni adımlar atılacağını duyurdu.

Aile ve Gençlik Fonu Genişliyor

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun yeni dönem uygulamasına başlandığını ve başvuruların genişletileceğini belirtti. Göktaş, özellikle doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde başvuruların alındığını ifade etti. Bugüne kadar 12 bin 132 genç çiftin başvuruda bulunduğunu, 4 bine yakın çiftin krediden faydalandığını söyledi.

Gelir Şartları Kolaylaştırıldı

Fonun kapsamını genişletmek adına gelir şartlarının kolaylaştırıldığını vurgulayan Bakan Göktaş, daha önce çiftlerin toplam gelirlerinin iki asgari ücreti aşmaması gerektiğini, ancak şimdi bu sınırın 2,3 asgari ücrete çıkarıldığını açıkladı. Böylece daha fazla genç çiftin fona başvurabilmesinin önünün açıldığı belirtildi.

Evde Bakım ve Sosyal Destekler

Engelli ve yaşlı bakımına da değinen Göktaş, 3 bin 754 vatandaşın evde bakım hizmetlerinden yararlandığını ifade etti. Ayrıca, eylül ayında 5,6 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını dile getirdi.

Evlilik Kredisi Nedir?

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında sunulan evlilik kredisi, genç çiftlere devlet destekli olarak verilen faizsiz bir kredi. Çiftler, 150 bin TL'ye kadar olan bu krediyi 48 ay vadeli ve iki yıl geri ödemesiz olarak kullanabiliyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü