Eski Milli Savunma Bakanı ve 23. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, 93 yaşında vefat etti. Türk siyasetinde önemli görevlerde bulunan ve uzun yıllar kamu hizmeti veren Çakmakoğlu, yarın son yolculuğuna uğurlanacak. Çakmakoğlu'nun cenazesi, İncesu Kara Mustafa Paşa Camii'nde kılınacak cuma namazının ardından İncesu Aile Mezarlığı'na defnedilecek.

Siyasete Girişi ve MHP’deki Görevleri

Sabahattin Çakmakoğlu, 1995 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) katıldı ve parti içinde hızla yükseldi. 23 Kasım 1997’de partisinin merkez yürütme kurulu üyeliğine seçilerek genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Çakmakoğlu, 1999 genel seçimlerinde Kayseri milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi ve aynı yıl kurulan hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevini üstlendi. 2007 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olan Çakmakoğlu, Abdullah Gül’e karşı kaybetti. Siyaset sahnesindeki aktif görevlerinden 2011 genel seçimleri sonrası çekildi.

Tokat İl Özel İdaresi'nden Bağbaşı’na sevindiren hizmet Tokat İl Özel İdaresi'nden Bağbaşı’na sevindiren hizmet

Çakmakoğlu’nun Kamu Görevleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü

Sabahattin Çakmakoğlu, Kayseri’nin İncesu ilçesinde 25 Kasım 1930 tarihinde doğdu. 1953 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Mülki İdare Amiri olarak göreve başladı. Bu dönemde Kozaklı, Gülşehir, Ürgüp, Çıldır, Bayburt ve Ereğli gibi ilçelerde kaymakamlık yaptı. Valiliğe terfi etmesinin ardından Gümüşhane, Isparta, Edirne, Gaziantep, İçel ve Merkez gibi illerde görev aldı. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı gibi kritik görevlerde bulundu. 1991 yılında Bakanlar Kurulu kontenjanından Yüksek Öğretim Kurumu üyeliğine seçildi ve 1992 yılında emekli oldu.

Siyasi Danışmanlık ve Cumhurbaşkanı Adaylığı

Emeklilik sonrası bir süre cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev alan Çakmakoğlu, Anavatan Partisi’ne katılarak siyasete geri döndü. Alparslan Türkeş’in vefatına kadar MHP Genel Başkanı’na danışmanlık yaptı. 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday oldu ancak oylamada başarılı olamadı.

Son Yolculuğuna Uğurlanacak

Çakmakoğlu’nun cenazesi, yarın Kayseri’nin İncesu ilçesindeki Kara Mustafa Paşa Camii’nde kılınacak olan cuma namazının ardından, İncesu Aile Mezarlığı’na defnedilecek. Ailesi ve sevenleri, uzun yıllar Türk siyasetinde ve kamu hizmetinde bulunmuş bu değerli ismi son yolculuğuna uğurlayacak.

Kaynak: İHA