Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşmanın 7 Kasım’da görüleceği davada, aralarında Narin’in annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar’ın da bulunduğu 4 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Bankalardan faizsiz kredi seferberliği! Bankalardan faizsiz kredi seferberliği!

Soruşturma Detayları

21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra bir dere yatağında çuval içinde bulundu. Cesedin üzerinin taş ve çalılarla kapatıldığı tespit edildi. Yapılan otopsi ve incelemeler sonucunda, cinayet soruşturması kapsamında 12 kişi tutuklandı. Bu kişiler arasında, Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar da yer alıyor.

İddianamede, şüphelilerin olay anında aynı evde olduklarını gösteren HTS ve baz istasyonu kayıtlarına yer verildi. Ayrıca, Salim Güran’ın aracında Narin’e ait DNA ve kıl örneklerinin bulunduğu tespit edildi. Nevzat Bahtiyar ise cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf etti. Tüm bu bulgulara dayanarak, şüpheliler hakkında ‘iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

İlk Duruşma 7 Kasım'da

Hazırlanan iddianame Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıkların ilk duruşması 7 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek. Savcılık, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep ederken, davanın kamuoyunda büyük yankı uyandırması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi