Haber-Foto: Mustafa Işık

CHP Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat Hürsöz'e verdiği özel demeçte, Türkiye'nin güncel siyasi ve ekonomik durumunu eleştirerek sert ifadeler kullandı. Ayan, ülkenin derin bir krizin içinde olduğunu, işçi, çiftçi, memur ve esnafın giderek daha da zor duruma düştüğünü vurguladı. Ayan, "Çürümüşlüğün dibindeyiz; artık yeter!" sözleriyle yaşananlara olan tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.

"Ülkenin Her Köşesi Yangın Yeri"
Ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığına dikkat çeken Aytekin Ayan, hükümetin bu sorunlara çözüm bulmak yerine gündemi suni tartışmalarla değiştirmeye çalıştığını savundu. Ayan, “Ülkenin her köşesi adeta yangın yerine dönmüş durumda. İşçi, çiftçi, emekli, asgari ücretli, memur, esnaf, kısacası her kesim ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Ancak buna rağmen hükümet, temel sorunlara çözüm üretmek yerine ülke gündemini değiştirerek halkın dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyor.” dedi.

Tek adam rejiminin ülkeye büyük zarar verdiğini savunan Ayan, bu sistemle birlikte Türkiye'nin birçok krizle karşı karşıya kaldığını belirttiği sözlerinde, “Partili Cumhurbaşkanı rejimiyle yönetildiğimiz günden bu yana, ülkemizin başına gelmeyen kalmadı. Ekonomik kriz, sosyal çöküntü, adaletsizlik… Hepsini bu sistemin sonucu olarak yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.Cumhuriyet Halk Partisi (Chp) Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan (1)"Ülkenin Çivisi Çıktı"
Ayan, liyakatsiz atamaların ülkenin yönetim sistemini felç ettiğini ve toplumun her kesimini olumsuz etkilediğini belirtti. “Sırf ‘bizden olsun’ diye göreve getirilen liyakatsiz yöneticiler, kendi çıkarlarına göre bir düzen kurdular. Yandaşlar üzerinden yürütülen bu sistem, ülkeyi ekonomik bir çöküşe sürükledi. İnsanlarımız bu bozuk düzenin bedelini hayatlarıyla ödüyor. Bebek ve çocuk cinayetleri karşısında vicdanlarımız sızlıyor." dedi.

Ayan, bu denli vicdansızlık karşısında tepkisini dile getirerek, "Bebek ölümleri, kadın cinayetleri ve çocuk istismarları ile karşı karşıyayız. İnsanlarımızın can güvenliği kalmadı. Suçlular ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor, kadınlar sokak ortasında katlediliyor, adalet sistemi ise sessiz. Bu kadar vicdansızlığın yaşandığı bir ülkede neler oluyor?” diye sordu.

"Anayasa Tartışmaları ve Kaos"
CHP'li Ayan, hükümetin anayasa değişikliği taleplerine ve özellikle Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılmasına da sert tepki göstererek, "Meclis Başkanı bile anayasanın temel ilkelerini tartışmaya açıyor. Bu ülkenin kurucu değerleri, temel hak ve özgürlükler tehdit altında. Meclis ortasında konuşulanlara bakınca, 'bu ülkede hukuk mu kaldı?' diye sormadan edemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadın cinayetleri, suçluların cezalandırılmaması ve istismar olayları konusunda ise Ayan, "Toplumun en temel değerleri sarsılıyor. Kadınlar sokak ortasında katlediliyor, sapkın aile ilişkilerinden çıkan trajedilerle karşı karşıyayız. Suçluların cezalandırılması gerekirken, 20 suç dosyası olan kişiler serbestçe dolaşıyor. Polis karakolundan kaçan suçlular, polislerimizi öldürüyor. Ülkenin çivisi çıkmış durumda." dedi.

"Milletin Yüzüne Nasıl Bakacaksınız?"
Aytekin Ayan, terör örgütü PKK'nın liderine yönelik "umut hakkı" tanınmasına dair yapılan tartışmaları sert sözlerle eleştirdiği açıklamasında, "40.000 kişinin katili, anneleri babasız, çocukları öksüz bırakan, sevdiklerini ellerinden alan terörist elebaşına umut hakkı tanıma düşüncesi, bu vatan uğruna ölmüş insanların yakınlarına yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Milletin yüzüne nasıl bakacaksınız?" diye sordu.

Ayan ayrıca, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerine kabul edilmemesi kararını da hatırlatarak, "Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla, CHP il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması talimatı verilmişti. Bu zihniyet, şehit ailelerine bile saygı göstermeyen bir anlayışın savunucusudur." dedi.

"Amaç Halkı Gerçek Gündemden Uzaklaştırmak"
Ayan, hükümetin tüm bu tartışmaları çıkararak halkı asıl ekonomik sıkıntılardan uzaklaştırmaya çalıştığını öne sürdü. "Tüm bu çıkışlar, ülkenin gerçek gündeminden vatandaşı uzaklaştırma çabasıdır. Ekonominin kötü gidişatı, hayat pahalılığı ve yoksullukla boğuşan halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine, yeni vergilerle daha fazla yük getiriliyor." dedi.

"Bebek Ölümlerinde Tek Bir Sorumlu Yok"
Yenidoğan Çetesi skandalına da değinen Ayan, bu konuda hiçbir yetkilinin sorumluluk almadığını belirtti. "Bebek ölümleriyle ilgili tek bir yetkili bile istifa etmedi. Savcımızı tehdit edecek kadar cüretkâr hale gelen bu çetelerin peşine düşülmüyor. Bebeklerin ölümü üzerine verilen soru önergeleri bile yanıtsız bırakılıyor. Bu ülkede yaşanan bu felaketler karşısında nasıl bu kadar sessiz kalınıyor?" dedi.

"Burası Çadır Devleti Mi?"
Ayan, sağlık sektöründeki denetimsizlik ve özel hastanelerin keyfi uygulamalarına da sert tepki gösterdi. “Özel hastaneler adeta ticarethane gibi yönetiliyor. Doktorlar özel hastanelere mahkûm ediliyor, sağlık bakanları ise bu duruma göz yumuyor. Burası çadır devleti mi?" diyerek sağlık sisteminin çöküşüne dikkat çekti. Ambulansların sevkiyat zincirinin de denetimsiz olduğunu belirten Ayan, “Özellikle yoğun bakım hasta sevkiyatları acilen araştırılmalı.” dedi.

Tokatlı Çiftçiler, sulama sorununa acil çözüm bekliyor! Tokatlı Çiftçiler, sulama sorununa acil çözüm bekliyor!

"Her Şeyin Bir Çaresi Var"
Son olarak Ayan, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu durumdan çıkış yolunun Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirterek, “Tüm bu olanların tek sebebi, tek adam zihniyetinde partili Cumhurbaşkanı rejimidir. Halkın umudu Cumhuriyet Halk Partisidir. Seçim en önemli çıkış yoludur. Her şeyin bir çaresi var ve o da halkın iktidarının kurulmasıdır.” ifadesini kullandı.

Editör: Mustafa Işık