Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüz bu sezon yer aldığı TFF 3. Lig 1. Grup’ta 2024-2025 Sezonunun 3. Haftasında sahamızda oynadığımız ikinci maçında 1. Lig’den küme düşen ve eskiden lig arkadaşımız Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kaldı. 2 gol atmasına rağmen kazanamadığı bu maç bizleri fazla üzmemesine rağmen, bizlerin artık takımımızdan galibiyetler beklediğimizi belirtelim. Haydi hayırlısı diyelim.

            TFF 3. Lig 1. Grup’ta 22 Eylül 2024 Pazar günü Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nda oynanan ve 2-2 berabere kalınan Kırşehir FSK maçında gözümüze takılan hususlara gelince;

1) Tokat GOP. Stadı’nın protokol tribününün manzarası her maçımızda olduğu gibi şehrimizin takımımıza olan ilgi alakasını gösteriyordu. Protokol tribünümüzde bu sezon oynadığımız iki maçımızda da geçen sezonlarda olduğu gibi oranın daimi müdavimleri başta Belediye Başkanımız ve Kulüp Başkanımız Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP İl Başkanı Mustafa İpek, Beden Terbiyesi İl Müdürümüz Haşim Eger, Tarım Orman Müdürümüz Orhan Şahin, Kulüp Asbaşkanı Ahmet Akcan, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Recep Bozdemir, Kulüp Yöneticileriyle beraber TÜFAD Başkanımız Ethem Canikli, TÜFAD Onursal Başkanı Ercan Süsoy, Kulübümüze destek veren değerli hemşehrilerimizin çoğunlukta olduğu bir manzara vardı. Bu kez Valimiz ve Milletvekillerimiz yoktu.

2) Takımımızın 12. Adamı konumundaki taraftar topluluklarımız bu defa iki ayrı tribünde yer alarak takımımızı olanca heyecanlarıyla desteklediler. Taraftarlarımızdan eski yeri karşı maraton tribününde TEŞKİLAT grubu, kale arkasına yakın açık tribünde CEPHE YIKILMAZ KALE pankartlarını taşıyan grubu yerini aldı. Her ikisi de ayrı ayrı sloganlarla takımımızı desteklemişlerdir.

Maçın teknik analizine gelince;

Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüz 2024-2025 sezonunda oynadığı 3. Hafta maçında ilk golünü Kırşehir FSK takımına karşı sağ kanat forvet Mustafa Gürkan Varlık ile attı. Sonrasında 1-2 yenik duruma düşüp bir de 10 kişi kalmasına rağmen 2. Golü Kadir Can Gündoğdu ile buldu ve 2-2 beraberlikle sahadan 1 puanla ayrıldı. Sahamızda ikinci kez izlediğimiz takımımızı ilk Belediye Kütahyaspor maçına kıyasla daha iyi organize olmuş, daha iyi pas yapabilmiş ve bilhassa oyunun ilk 15-20 dakikasında rakip takımın üçüncü ve dördüncü bölgelerinde bastırarak hücum futbolu oynamaya çalıştığını gözlemledik.

Takımımızı teknik adam gözüyle incelediğimizde;

Takımımızda kaleci sorunu olmadığını gözlemliyoruz. Geçen sezon transfer edilen kalecimiz Ebubekir ve bu sezon Fenerbahçe takımından alınan genç kalecimiz Muhammet Doğukan Demir ile bu sezon sorunsuz devam edilebilir.

Takımımızın defans bölümünde, bu sezon oynadığı 3 maç içinde ilk defa oturmuş bir görünümdeydi. Sol bek Muhsin Polat, çift stoper Emin Kaan Arslan ve Recep Daylak, sağ bek Özgür Süer maça başladı. Defans bloğumuzda geçen seneden itibaren sağ stoper oynayan Berk Kal da bu mevkiinin oyuncusu ve ikinci yarı oyuna girdi. Takımımızın en oturmuş hattının defans bloğu olduğunu görüyoruz.

            Forvet hattımızda sağ kanat (sağ açık) forvet Mustafa Gürkan Varlık, sol açık Deniz Pala, en ileri santrafor Murat Can Bölükbaşı vardı. Orta saha bloğumuzda Haydar Deniz’in yanına daha tecrübeli, alt yapıda iken ön libero oynayan Berk Kal çekilerek iki ön libero teşkil edip, Özgür Çek’in santrafor arkası yer alması daha etkili bir orta saha bloğu teşkil edecektir. Böylelikle geçen sezon daha istikrarlı görüntüsü ortaya çıkacaktır. Bu sezon da teknik heyetimizin bilhassa orta sahadaki bu değişim ile takımımızın hem istikrar hem de kalitesini artıracaktır.

            Başta Sayın Valimiz Abdullah Köklü, Belediye Başkanımız Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sayın Milletvekillerimiz, Kulübümüzü destekleyen iş insanlarımız geçen sezonda elimize gelen bu kuşu (2. Lige yükselme şansını) bu sezon elimizden kaçırmamak için birlik beraberlikle hareket etmeliyiz. Bunun için ha gayret diyoruz.