Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin son açıklamalarını ve AK Parti hükümetinin yeni vergi düzenlemelerini eleştirdi. Kurtgöz, Destici’nin “100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira verecek, bu da savunma sanayii için. Vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur” ifadelerine sert tepki gösterdi.

“Vatandaş Yıllardır Fedakârlık Yapıyor”

Başkan Kurtgöz, Destici’nin açıklamalarıyla ilgili olarak, “Bu vergiler yalnızca maddi durumu iyi olanlardan değil, canını vatan için feda eden Mehmetçiğin, polisin, güvenlik güçlerinin ailelerinden de isteniyor. Bu adil değil,” diyerek eleştirilerini dile getirdi. Halkın zaten yıllardır fedakârlık yaptığını ancak hükümetin yetersiz ekonomik politikaları nedeniyle sırtlarına sürekli yeni yükler bindirildiğini vurguladı.

Tokat'ta Pazar Yerlerinde "Tartıda Kontrol" Dönemi Başladı Tokat'ta Pazar Yerlerinde "Tartıda Kontrol" Dönemi Başladı

Yeni Vergi Düzenlemeleri Eleştirildi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savunma sanayine yönelik yeni vergi düzenlemeleriyle ilgili açıklamalarına da değinen Kurtgöz, bu düzenlemelerin halkın omuzlarına yeni yükler getirdiğini belirtti. Özellikle 100 bin liranın üzerinde kredi kartı borcu olanlardan alınacak 750 liralık Savunma Sanayii Destekleme Fonu katkı payının halk arasında büyük tepki topladığını söyledi. Kurtgöz, gayrimenkul alım-satım ve araç tescil işlemlerinde de ek masrafların halkı zorladığını vurguladı.

“Küçük Motorlu Araç Vergileri Adaletsiz”

Kurtgöz, küçük motor hacmine sahip motosikletlere getirilen yeni vergilerin de dar gelirli vatandaşları hedef aldığını ifade etti. Motor silindir hacmi 100 cm³’ün altında olan motosikletlerin vergilendirilmesini eleştirerek, bu vergilerin zaten ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşların daha da zorlanmasına neden olduğunu belirtti.

Başkan Kurtgöz, halkın bir araya gelme ve ülke için fedakârlık yapma isteğinin devam ettiğini, ancak bu tür ekonomik yüklerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Muhabir: Nuray Uluözlü