Haber: Mustafa Işık

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, tarım sektöründe çalışan binlerce çiftçinin adil bir rekabet ortamı ve güvenceli bir gelir elde etme hakkına sahip olduğunu belirtti. Kurtgöz, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı çiftçilerin haklarına ve çıkarlarına saygı göstererek tarım politikalarını gözden geçirmeye çağırdı.
Kurtgöz, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı TMO 2024 hububat alım fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, tarım sektörünün ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan önemli bir köşe taşı olduğunu vurguladı. Ancak, AK Parti dönemindeki tarım politikalarındaki belirsizlikler ve eksikliklerin üreticilerin yaşadığı zorlukları artırdığını ifade etti.Whatsapp Image 2024 06 07 At 10.41.00Kurtgöz, mazot, gübre ve sulama maliyetleri gibi girdi maliyetlerindeki sürekli artışların çiftçileri ekonomik olarak zorladığını belirtti. Enflasyon oranının yüzde 75'e ulaştığı bir dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan hububat fiyatlarının üreticilerin beklentilerini karşılamadığını söyleyen Kurtgöz, açıklanan fiyatların çiftçilerin emeğini ve yatırımlarını karşılamaktan oldukça uzak olduğunu dile getirdi.

Almus Barajı’nda Yakalanan Dev Yayın Balığı Tezgahta Satışa Sunuldu Almus Barajı’nda Yakalanan Dev Yayın Balığı Tezgahta Satışa Sunuldu

Bu durumun tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından ciddi endişelere yol açtığını belirten Kurtgöz, üreticilerin beklentilerini karşılamayan bu fiyatların tarım sektöründe geleceğe dair karanlık bir tablo çizdiğini ifade etti. Üreticilerin tarımsal üretimdeki zorluklarla mücadele ederken, açıklanan hububat fiyatlarının bu zorlukları daha da artırdığına tanık olduklarını belirtti.Whatsapp Image 2024 06 07 At 10.41.00 (1)

Kurtgöz, "Tarım sektöründe çalışan binlerce çiftçimiz, adil bir rekabet ortamı ve güvenceli bir gelir elde etme hakkına sahiptir. Bu nedenle, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı, üreticilerimizin haklarına ve çıkarlarına saygı göstererek, tarım politikalarını yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz. Üreticilerimizin refahını korumak ve tarım sektörünü güçlendirmek, ülke ekonomisinin sürdürülebilirliği için kritik öneme sahiptir." dedi.

Editör: Mustafa Işık