Haber-Foto: Mustafa Işık

İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı! İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, bu sabah bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Saat 09.30’da planlanan tören, Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran ve Tunceli’de askeri aracın devrilmesi sonucu Tokatlı Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş ile üç askerimizin şehit olmasından dolayı iptal edilerek CHP Tokat İl binasında yapıldı.

Basın açıklamasına CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz’ün yanı sıra, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Kadın Kolları Başkanı Uzm. Ecz. Hatice Hekimoğlu Yavuz, eski İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Murat Yazıcı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Yöneticileri ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı.65F335D7 B008 4A68 A42B C9167D58135F"Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. Yıl Gururu Hepimizindir"
CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, açıklamasında partinin 101. yılını kutlamanın gururunu paylaştı. Kurtgöz, “Bugün biliyorsunuz çınarımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 101. yıl dönümü. Bu gururu hep birlikte daha coşkulu meydanlarda kutlamayı isterdik ama bildiğiniz gibi dört tane şehidimiz var. Doğan Kızılateş şehidimiz başta olmak üzere dört şehidimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Şehitlerimizden ve küçük kızımız Narin’in cansız bedenine ulaşılmasından dolayı törenimizi iptal ettik. Bugün sadece bir basın açıklaması yapacağız.” ifadelerini kullandı.420B7F0C 6F0C 4329 Bd4B Cf100C94Eb53"Türkiye İttifakı, Ekmek Yere Düşse de Onu Kaldıracak"
Konuşmasının devamında Türkiye’nin köklü geçmişine vurgu yapan Kurtgöz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinin Türkiye’nin ilerleme tarihi olduğunu belirtti. Kurtgöz, "9 Eylül 1923 günü kurulan ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve büyük örgütü bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir.” dedi. CHP’nin bağımsızlık mücadelesinden bugüne dek, halkın yanında olduğunun altını çizen Kurtgöz, “Telgrafla iletişim kurulan günlerden, dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız.” diyerek, partinin tarih boyunca halkın mücadelesinde yer aldığını hatırlattı.

Çağdaş Kurtgöz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğinde Türkiye İttifakı’nın önemini vurgulayarak, “Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği kaldırmak hepimizin görevidir.” ifadeleriyle CHP’nin sorumluluk bilincini dile getirdi.

"Cumhuriyet ve CHP Sonsuza Dek Yaşayacak"
Kurtgöz, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Altıok’u yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnetle anıyoruz." açıklamasında bulunarak konuşmasını sonlandırdı.Whatsapp Image 2024 09 09 At 10.06.28CHP’nin 101. yıl dönümünde yapılan basın açıklaması, Narin Güran ve şehitlerimize saygı ve rahmet dilekleriyle son buldu.

Editör: Mustafa Işık