Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, partinin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Durmaz, mesajında CHP’nin tarihi misyonuna ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki önemine vurgu yaparak, partiye emek veren herkesi selamladı. İşte Kadim Durmaz’ın 101. yıl mesajı:

"Cumhuriyetin Partisi CHP 101 Yaşında"

Kurtuluş ve kuruluşun partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi, 101 yaşında. Nice özgür ve aydınlık yarınlara…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’yla yola çıkmasıyla başlayan milli mücadelemiz, İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle son buldu. Milletimiz, ateş ve kanla verdiği büyük imtihandan zaferle çıktı. 9 Eylül 1922’de, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verilen bu mücadele, dünyadaki en şanlı zaferlerden biri oldu. Türk milleti bu zaferle tüm mazlum milletlere umut oldu. Milletimiz, “Dörtnala gelip Uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan, bu memleket bizim” diyerek tüm dünyaya sesini duyurdu.

Adayken söz verdi, başkanken yerine getirdi Adayken söz verdi, başkanken yerine getirdi

"Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi"

9 Eylül 1923’te, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, partimizin kuruluş dilekçesini Halk Fırkası adıyla İçişleri Bakanlığı’na vermiştir. Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları tarafından savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, bugün 101. yılını kutluyor. CHP, kurtuluşun partisidir; çünkü köklerinde vatanın ve ulusun birliğini korumak için emperyalizme karşı verilen milli direniş ve Kuvayı Milliye ruhu vardır. CHP, kuruluşun partisidir; çünkü tarihteki 17. devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

"Atatürk’ün İki Büyük Eseri: Türkiye Cumhuriyeti ve CHP"

Dünyada, böyle köklü ve onurlu bir geçmişe sahip başka bir siyasi parti yoktur. Bu yüzden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek CHP’nin tarih sahnesindeki önemini açıkça göstermiştir. Partimizin kurucuları, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetiyle milletin hakkını ve hukukunu nasıl savunduysa, bugün de bizler aynı kararlılıkla milletimizin iradesine sahip çıkıyoruz.

"Cumhuriyet Değerlerini Savunmaya Devam Edeceğiz"

Partimizin 101. kuruluş yıl dönümünde, Atatürk’ün bize bıraktığı ilkeler ışığında, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinin taşıyıcıları olarak ülkemizin kurucu değerlerini savunmaya devam edeceğiz. Bu inanç ve kararlılıkla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, merhum Genel Başkanlarımız İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’i ve tüm aziz şehitlerimizi şükranla anıyorum. 101. kuruluş yılımız kutlu olsun!

Muhabir: Nuray Uluözlü