Şef Gürkan Topçu, hem kariyeri  hem de özel hayatı ile merak ediliyoru ve araştırılıyor. eki, Biraz Kül Biraz Duman Sunucusu Şef Gürkan Topçu kimdir? Gürkan Topçu kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Şef Gürkan Topçu kimdir?

Sosyal medyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan Gürkan Topçu, 9 Ağustos 1985'te Denizli'de doğdu. Babası bir manav olan Topçu, çocuk yaşlarda karpuz satarak çalışma hayatına atıldı ve uzun bir süre babasıyla birlikte manavlık yaptı. Mutfağa olan ilgisi çocukluk yıllarında başlayan Topçu, her zaman şef olma hayaliyle büyüdü.

Gürkan Topçu eğitimi nedir?

Lise eğitimini Denizli'de tamamlayan Gürkan Topçu, üniversite eğitimi için İstanbul'daki Mutfak Sanatları Akademisi'ni tercih etti. İstanbul'da ilk yıllarında maddi olanakları kısıtlı olan Topçu, restoranlarda bulaşık yıkayarak harçlığını çıkarmaya çalıştı. Hem okula devam eden hem de çalışan Topçu, eğitim hayatını başarıyla tamamlayarak 98 puanla mezun oldu ve burs kazanarak İngiltere'nin İpswich kentindeki MIT Okulu'na gitme hakkı kazandı. Bu eğitimle birlikte "Türkiye'nin ilk diplomalı kasabı" unvanını aldı.

Şef Gürkan Topçu kariyerine nasıl başladı?

Şef Gürkan Topçu, İstanbul Etiler'de ilk steak house restoranını açarak işletmecilik kariyerine başladı. Başarılarının devamında Gürkan Şirketler Topluluğu'nu kurarak işini büyüttü. Bu topluluğa bağlı olarak dünya genelinde birçok marka oluşturdu. MR. Gürkan Steakhouse, Steak Food By Gürkan Şef, MR. Asado Burger ve Gürkan Burger gibi markalar, bu geniş yelpazenin bir parçasıdır.

Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı! Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı!

Şef Gürkan Topçu kitabı var mı, adı ne?

Ayrıca, "Gürkan Şef'in Ünlü Tarifleri" isimli ilk kitabını yayımlayan Topçu, lezzetli ve pratik et yemeklerinin püf noktalarını paylaştı. Türkiye'de ve dünyada bir ilk olan "Gürkan Şef ile Mangal Zamanı" programıyla izleyicilerin beğenisini kazandı. Daha sonra Blu TV'de "Gürkan Şef'le Ateş Oyunları" isimli yarışma programını sundu ve ardından Bloomberg TV için "Gürkan Şef ile Mangal Sohbetleri" programını yaptı.

2021 yılında ilk kitabının devamı niteliğinde olan "Gürkan Şef'in Ünlü Burgerleri" kitabını çıkaran Topçu, gastronomi dünyasındaki vizyonunu sürekli yenileyerek işini sürdürüyor.

Şef Gürkan Topçu evli mi, sevgilisi kim?

Şu an itibarıyla 4 markası ve 21 şubesi bulunan Gürkan Topçu, son olarak oyuncu Fatma Toptaş ile olan ilişkisiyle gündeme gelmişti. Fakat çift ayrılık kararı alarak ilişkisini noktaladı.

Denizli doğumlu olan ve 39 yaşında olan Gürkan Topçu, sosyal medyada ve gastronomi dünyasında önemli bir isim olarak kariyerine başarıyla devam etmektedir.

Muhabir: Nuray Uluözlü