Akbank müşterilerine kötü haber! Akbank müşterilerine kötü haber!

Tokat doğumlu olup da Devlet kadrolarında üst düzey makamlara ataması gerçekleşen isimlere bir yenisi daha eklendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI’nın tensipleriyle Bitkisel Üretim Genel Müdürü olarak görevlendirilen Uğur ERDEM’in asaleten ataması yapıldı.

BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRÜ UĞUR ERDEM KİMDİR?

1974 yılında Tokat ili Erbaa ilçesinde doğdu. 1992 yılında Çankırı Ziraat Meslek Lisesi’nden mezun oldu. 1998 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünü bitirdi. 1992 yılında Nevşehir Tarım İl Müdürlüğünde Teknisyen olarak memuriyete başladı ve 1995 yılına kadar Nevşehir Tarım İl Müdürlüğünde görev yaptı. 1995-2003 yılları arasında Tokat Tarım İl Müdürlüğünde Teknisyen ve Mühendis, 2003-2004 yılları arasında Aydın Tarım İl Müdürlüğünde Mühendis, 2004-2008 yılları arasında Iğdır Tarım İl Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yaptı.

Bakanlığın taşra hizmet birimlerinde farklı pozisyonlarda çalışan Uğur ERDEM, Bakanlıkça takdirname ve maaş ödülü ile ödüllendirildi. 2008 yılında Mülga Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarlığında Danışman - Şube Müdürü olarak merkez teşkilatında göreve başladı. Bu görevine 2015 yılına kadar devam etti.  2015-2016 yılları arasında Atatürk Orman Çiftliği Müdürü olarak görev yaptı.

2016-2020 yılları arasında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünde İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı ve Tarım Havzaları Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2020 yılında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görevlendirildi ve 03 Kasım 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile aynı göreve asaleten atandı. 17 Ağustos 2023 tarihinde Bakanı İbrahim YUMAKLI’nın tensipleriyle, Bitkisel Üretim Genel Müdür Vekili olarak görevlendirilen Uğur ERDEM, 9 Ağustos 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile asaleten Bitkisel Üretim Genel Müdürü olarak atandı.

Uzmanlık alanlarından olan Tarım Ekonomisi, Bitkisel Üretim Sektörü, Ürün Takip Masaları, Tarımsal İstatistikler, Mera Kanunu Uygulamaları ve Çiftçi Kayıt Sistemi konularında özel çalışmaları mevcuttur. Ayrıca Tarımsal Ürünler İzleme ve Değerlendirme Masaları (Ürün Takip Masaları), Bitkisel Üretimi Geliştirme, Türkiye Tarım Havzaları Geliştirme, Organik Tarımı Geliştirme, İyi Tarım Uygulamaları, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Geliştirme, Çayır-Mera Islah ve Amenajman Projeleri gibi ülkemiz için önem arz eden birçok projede görev aldı. Uğur ERDEM, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Muhabir: Esengül İşleroğlu