Rasim Canbolat yazdı.

Yıllardır Tokat’ta oturuyorum ama ömrüm, Niksar Kavşağı ve Cumhuriyet meydanı arasında geçiyor. Hadi biraz uzatalım Çiçek petrol ile Hıdırlık Köprüsüne kadar uzandığım da oluyor. Tokat Belediyesi’ni Anavatan Partisi’nden devraldığı günden beri Ak Parti zihniyeti yönetiyor. Bu zihniyetin, Behzat Deresi boyunca açtığı cadde ve Çekenli’den başka elle tutulur bir çalışmasını anımsamıyorum.

Yallardır Tokat Âşığı ve öğrencim rahmetli Sevan Çamlıca Tokat içme sularının aspesli borulardan kurtarılmasını yazıp çizmesine rağmen bu konuyu iş edinen bir belediye çalışması görmedim.

Önceki belediye bir içme suyu baraj fotoğrafı paylaşmıştı. Yakında bitecek Tokat’ın içme suyunu şu kadar yıl bu baraj temin edecek deniyordu. Şimdi bundan da söz edilmiyor.

Kentin içme suyu, Yeşil Irmak’ın derinliklerinden çekilerek sağlanıyormuş. Geçen gün bir arkadaşım,  ırmaktan elde edilen noktanın üst tarafında oturan birkaç köyün kanalizasyonlarının ırmağa aktığını söyleyince midem bulandı.

Yeni başkanımız, ağırlığı kentin temizliğine vermiş besbelli. Sokaklarımıza hanım eli değsin diye bol miktarda kadın temizlik görevlisi almış.  Erken saatlerde yürürken bir erkek bir kadından oluşan ikililer aynı noktalarda çalışıyorlar. Bundan başka ana caddenin ortasını esas alarak kocaman beton borular dizilmiş. Herhalde kanalizasyon boruları değiştirilecek.  Bunların yanı sıra diyorum, içme su boruları da değiştirilir mi ki…

Hadi hayırlısı bakalım..