TOKBÜS araçları, Tokat’tan Yıldızeli Yüksek Hızlı Tren İstasyonu'na yolcu taşıyarak, vatandaşların Yüksek Hızlı Tren bağlantısına kolay erişimini sağlayacak.  

İlaç zamlarının ardından eczacılar ekonomik çözüm için olağanüstü toplanıyor! İlaç zamlarının ardından eczacılar ekonomik çözüm için olağanüstü toplanıyor!

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat’ı Yüksek Hızlı Tren ağına bağlayan TOKBÜS ile ilgili, "TOKBÜS araçlarımızla vatandaşlarımızı güvenli ve rahat bir şekilde Yıldızeli'ne ulaştıracağız. Aynı şekilde, Yıldızeli'nden Tokat'a geri dönüşlerini de sağlayacağız," dedi.

TOKBÜS Sefer Saatleri:

Tokat ➡️ Yıldızeli:
•    06:06
•    11:56
•    16:36
Yıldızeli ➡️ Tokat:
•    11:59
•    15:49
•    22:24

TOKBÜS araçlarının kalkış noktaları Tokat’ta Çekenli İş Merkezi, Belediye Binası önündeki otobüs durağı ve Hıdırlık Sosyal Tesisleri olarak belirlendi. Bu duraklardan alınan yolcular, Yıldızeli'ne ulaştırılarak YHT bağlantısına erişim sağlayacak.

Tek Biletle Kolay Ulaşım

Başkan Yazıcıoğlu, TOKBÜS hizmetinde, Yüksek Hızlı Tren biletini satın alan yolcuların TOKBÜS araçlarında koltuk seçme imkânına sahip olduğunu ve tüm yolculuk için tek bir biletle işlem yapabileceklerini vurguladı.

Vatandaşlar, Devlet Demiryolları YHT E-Bilet sistemi üzerinden biletlerini alabilecek ve TOKBÜS sefer saatlerine uygun planlama yapabilecekler.

Daha Fazla Bilgi ve Bilet İşlemleri İçin:

TOKBÜS ve YHT seferleri hakkında detaylı bilgi ve bilet işlemleri, https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr adresi üzerinden yapılabiliyor. Başkan Yazıcıoğlu, sefer saatlerinin vatandaşların ihtiyaçlarına göre güncellenebileceğini ve hizmetin daha da geliştirileceğini ifade etti.

Tokat’a Yüksek Hızlı Tren bağlantısı sağlanması için destek veren Cumhurbaşkanına, Ulaştırma Bakanlığına, Devlet Demiryolları'na ve milletvekillerine teşekkür eden Yazıcıoğlu, bu adımın Tokat'ın ulaşımını kolaylaştıracağına vurgu yaptı.  Tokat Belediyesi, Devlet Demiryolları Taşımacılık A. Ş. ile yapılan sözleşme sayesinde TOKBÜS ve Yüksek Hızlı Tren biletlerini tek bir ücret içinde sundu. Yüksek hızlı tren biletinin yaklaşık 450 TL olduğunu, TOKBÜS hizmet bedelinin ise 200 TL olarak belirlendiğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Bu ücret tek bir biletle vatandaşımıza sunuluyor, ek bir ücret talep edilmiyor.” dedi.  Başkan Yazıcıoğlu, TOKBÜS araçlarında koltuk seçme imkânı sunduklarını, vatandaşların yüksek hızlı tren biletini satın alırken TOKBÜS araçlarındaki koltuk numaralarını da sistem üzerinden seçebildiğini ifade etti.  
 

Editör: Elvan Mert