Okullarda Temizlik Krizi: Personel Eksik, Veliler Tedirgin! Okullarda Temizlik Krizi: Personel Eksik, Veliler Tedirgin!

Ziyaretleri sırasında çiftçilerin yaşadığı zorlukları dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, girdi maliyetlerindeki artışın çiftçileri zor durumda bıraktığını belirtti.
           Başkan Kurtgöz, çiftçilerin artan maliyetler ve düşük satış fiyatları nedeniyle ekim yapmaktan vazgeçtiğini ifade ederek, "Verin doğru desteği, ekilmedik arazi kalmaz." dedi. AKP iktidarını tarım politikaları nedeniyle eleştiren Kurtgöz, "Tarımda ülkemizi ithalatçıların esiri haline getirdiler. Köylüyü milletin efendiliğinden çıkardılar. Çiftçilerimiz tarımı bırakırsa, değerlerini daha iyi anlayacağız." şeklinde konuştu.
        Kurtgöz, Türkiye genelinde çiftçilerin bankalara olan borcunun 700 milyar TL'yi aştığını, buna ilaç, veteriner, gübre ve tohumcuya olan borçların da eklendiğinde çiftçilerin büyük bir borç yükü altında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ziraat Odasına kayıtlı çiftçi sayısının 5 milyon iken bugün 2 milyon seviyesine düştüğünü belirterek, çiftçilere yönelik acil ve doğru desteklerin verilmesi gerektiğini söyledi. 

Editör: Elvan Mert