Haber: Mustafa Işık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ndeki öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorunlarını gündeme taşıdı. Ayan, 6 Haziran 2024 Perşembe günü saat 22:15 sularında Behzat bölgesinden dönerken gözlemlediği durumu detaylarıyla anlattı.Başkan Aytekin Ayan, Öğrencilerin Ulaşım Çilesini Dile Getirdi 1

Milletvekili Aldemir'den Yıldızeli YHT İstasyonu'na ilişkin son durum açıklaması! Milletvekili Aldemir'den Yıldızeli YHT İstasyonu'na ilişkin son durum açıklaması!

Başkan Aytekin Ayan, “Behzat bölgesinde bir ziyaretten dönerken duraklarda üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğunu fark ettim. Özellikle Niksar kavşağından Üniversite Hastanesi'ne kadar olan tüm duraklarda ortalama 15-20 öğrencinin beklediğini gözlemledim. Öğrenciler, dolu minibüsler nedeniyle duraklarda beklemek zorunda kalıyordu.” dedi.

Ayan, yaşanan durumu yerinde görmek için en üst duraktan minibüse bindiğini belirtti. Başkan Ayan, "İki durak sonra minibüs tamamen doldu. Öğrenciler el etseler bile minibüsler duraklara yaklaşmadan yoluna devam ediyordu. Niksar yolu kavşağında indiğimde, taksi durağında öğrencilerin taksicilerle pazarlık yaptıklarını gördüm." diyerek sözlerine devam etti.Başkan Aytekin Ayan, Öğrencilerin Ulaşım Çilesini Dile Getirdi 2

Öğrencilerin yaşadığı bu ulaşım çilesinin yanı sıra, Tokat'a okumaya gelen gençlerin bilet ve yemek fiyatlarının yüksekliğinden de şikayetçi olduğunu belirten Ayan, “Tokat’a okumaya gelen ve şehrimize canlılık ve hareket getiren gençlerimizin ve halkımızın daha konforlu ve ucuz seyahat etmesi en doğal hakkıdır. Öğrenciler, bilet fiyatlarının ve kullanılan minibüslerin yeniliğinin yetersiz olduğunu ifade ediyorlar. Tokat'ta bilet ve yemek fiyatlarının kendilerini zorladığını ve öğün geçiştirerek harçlıklarını yetiştirmeye çalıştıklarını belirtiyorla.” dedi.

Ayan, bu sorunların derhal çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak, öğrenci ve halkın yaşadığı ulaşım rezilliğinin sona erdirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Editör: Mustafa Işık