Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı

Haber: Mustafa Işık (Özel Haber)

CHP Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Tokat Hürsöz’e yaptığı açıklamalarda, Tokat Belediyesi’nin altyapı çalışmalarını eleştirerek, belediye yönetimine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Ayan, özellikle trafik düzenlemeleri ve belediyecilik anlayışı konularında eleştirilerini dile getirdi.Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (1)"Trafik Düzenlemesi Akıl İşi Değil"
Ayan, haftanın ilk günü ve trafiğin en yoğun olduğu saatlerde yapılan altyapı çalışmalarını "akıl işi değil" olarak nitelendirdi. Belediye çalışanlarının güvenliğinin hiçe sayıldığını belirten Ayan, "Eski Başkanımızın övündüğü altyapı her yağmurda S.O.S verdiği için iş, enkaz devralan yeni başkanımıza düştü. Bu gibi altyapı çalışmaları, modern belediyecilikte trafiğin en az olduğu saatlerde veya trafiği başka hatlara yönlendirerek yapılır." dedi. Ayan, 14:00'te gözlemlediği bu manzaranın mesai bitimine kadar devam ettiğini ve ertesi gün de aynı şekilde devam etmesinden endişe duyduğunu belirtti.Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (2)Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (3)"Atomu Parçalamayacaksınız, Trafiği Çözün"
Seçim çalışmalarında halkın arasında olmaya özen gösteren Tokat Belediye Başkanı’nın, bu süreçte halktan takdir topladığını ifade eden Ayan, "Başkanımız şu an tatilde olabilir, ancak Tokat’a tatile gelenler park sorunu ve plansız çalışmalar yüzünden pişman oldular. Atom parçalamayacaksınız, trafiği yer altına veya üstüne alarak çözeceksiniz. Bu, mevcut teknolojiyle kısa sürede çözülebilecek bir sorun." dedi. Ayan, trafik sorununun belediyenin öncelikli gündem maddesi olmasına rağmen hala çözülemediğini vurguladı.Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (4)Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (5)"Tatil, Hizmetin Ödülüdür"
Ayan, sorumlu idarecilerin sorunları çözmeden tatile çıkmamaları gerektiğini belirtti. Yaz günlerinde Tokat’ta yoğunluk yaşandığını hatırlatan Ayan, "Memlekette acil sorunlar çözülene kadar hiçbir dinlenmeyi hak etmiyorsunuz. Halk, ne zaman verilen vaatlerin yerine getirildiğini görürse sizi takdir eder, o zaman kendinize zaman ayırırsınız. Siz güvenilerek seçildiniz, bu insanlar sizden hizmet bekliyor." ifadelerini kullandı.Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (6)Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (7)"Hizmet Belediyeciliği mi, Akraba Eş Dost İş Yeri mi?"
Seçim sonrası belediyede yaşanan personel değişikliklerine de değinen Ayan, belediyecilik anlayışını eleştirdi. "Seçim vaatlerinde hiçbir belediye personeli işten çıkarılmayacak, hatta yılda 4 ikramiye verilecek diye vaatlerde bulunan Başkanımız, liyakatli kadroları devre dışı bırakarak nepotizmle akraba ve dostlarını belediye personeli olarak yerleştirdi. Seçim öncesi kararlılık ve yatırım odaklı görünen Başkanımız, şimdi tasarruf genelgelerinden bahsediyor." dedi. Ayan, Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenlerinin böyle bir sorunu olmadığını ve hükümetin yatırım bakanlarının ziyaretlerini paylaşarak halkı umutlandırdığını belirtti.Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (8)Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (9)"SGK Borçları Açıklanmalıdır"
Ayan, CHP’li belediyelerin SGK borçlarının medyada geniş yer bulduğunu, ancak Tokat Belediyesi’nin borçlarının açıklanmadığını vurguladı. "Bu, ittifakın bir prensip anlaşması mıdır? Bizim belediyelerimiz için ödeme talimatı gönderen ve başkanlarımızın kişisel mal varlıklarına el koyan anlayış, Tokat Belediyesi’nin SGK borçları için ne yapmıştır?" diye sordu.

"150 Günde Vaatler Hayal Oldu"
Ayan, Tokat Belediye Başkanı'nın seçim öncesi verdiği vaatleri de gündeme taşıdı. "Başkanımız, sahalarda boy boy bilboardlarda, boş tır dorselerinde bol bol vaatlerde bulundu. Bunların arasında, asgari ücretle geçinen tüm ailelere, tek emekli maaşı ile geçinen evlere, yılda 3 defa alışveriş çeki, yılda 4 defa kira desteği, aylık 5 ton su desteği ve ulaşımda %50 indirim vaatleri vardı." diyen Ayan, bu vaatlerin yerine getirilip getirilmediğini sorguladı.

Aytekin Ayan, Tokat Belediyesi’nin hizmet anlayışını eleştirerek, vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti. "Biz hizmet bekliyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (10)Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (11)Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (12)Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (13)Başkan Ayan'dan Tokat Belediyesi’ne Sert Eleştiri Akıl İşi Değil (14)

Editör: Mustafa Işık