Haber: Mustafa Işık

Yurt genelinde sıcaklıklar artacak! Yurt genelinde sıcaklıklar artacak!

Tokat merkezde kurulan ve Genel Başkanlığını Ömer Özkan'ın yaptığı Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAK-DER), birinci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Yaklaşık bir yıldır deprem ve doğal afetler konusunda vatandaşları bilgilendiren dernek, bu özel gün için anlamlı bir video klip hazırladı. Videoda derneğin kuruluş amacı, hedefleri ve bugüne kadar yaptığı çalışmalar anlatıldı.

"Neden Böyle Bir Oluşuma İhtiyaç Duyduk?"
Hazırlanan klipte, derneğin neden kurulduğu ve amacının ne olduğu sorularına açıklık getirildi. 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketinin ülkemizi derinden sarstığına dikkat çekilen videoda, “Bir yıl önce, bugün arama kurtarma derneğimizi kurduk. Peki, neden böyle bir oluşuma ihtiyaç duyduk? Amacımız ve hedeflerimiz neydi? 6 Şubat felaketi, ülkemizi derinden sarstı ve büyük kayıplar verdik. Ancak bizler bir söz verdik. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince ve Rabb’imiz müsaade ettiği sürece, insanların burunları bile kanamasın; acılar yaşanmasın, sevdikleriniz kaybolmasın diye çalışacağız.” ifadelerine yer verildi.Fdfdfd

"Tehlikeyi 72 Saat Öncesinden Haberdar Etmeye Çalışıyoruz"
Derneğin birinci yılını kutlayan video klipte, vatandaşı afetler konusunda bilgilendirmenin önemine vurgu yapıldı. “Vatansever bir duruşla, sistemleri yakından takip edip, tehlikeyi 72 saat öncesinden haberdar etmeye çalışıyoruz. Bu süreçte meteorolojik verileri düzenli olarak izliyor ve WhatsApp gruplarımız üzerinden, bıkmadan uyarılarımızı yapıyoruz.” denilen açıklamada, derneğin çalışmalarını sürdürürken karşılaştığı zorluklar da dile getirildi.3-36"Elimizdeki 500’den Fazla Kanıt Videosuyla Hazırız"
ATAK-DER olarak, depremlerin sadece oluş şekillerini değil, nedenlerini ve olası etkilerini de anlamaya çalıştıklarını belirten videoda, “Bazı insanlar, 6-7 büyüklüğünde bir depremin önceden tahmin edilemeyeceğini savunuyorlar. Ancak biz, böyle bir felaket meydana gelmeden önce, 3 Şubat’tan itibaren uyarılarda bulunmaya başlamıştık. O zamanlar henüz bir dernek bile değildik, WhatsApp gruplarımız dışında bir iletişim ağımız yoktu.” diyerek, derneğin sorumluluk bilinciyle hareket ettiğinin altını çizdi. Ayrıca, kendilerini eleştiren ve iftira atan kişilere karşı ellerindeki 500’den fazla kanıt videosuyla hazır olduklarını belirtti.

"Kimse Afetler Üzerinden Hesap Yapmasın!"
Videonun sonunda, “Kimse afetler üzerinden hesap yapmasın! Arama Kurtarma Ailesi olarak, devletimizin ve milletimizin hizmetindeyiz. Derneğimizin birinci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun!” diyerek, derneğin afetler konusundaki ciddiyetini ve toplumun yanında olduklarını vurgulandı.Vlcsnap 2024 09 24 11H08M52S896ATAK-DER, bir yıllık süre içinde gösterdiği çabayla, afet bilinci konusunda farkındalık yaratarak, toplumda önemli bir görev üstleniyor. Dernek, vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Editör: Mustafa Işık