Tokat’ın Sulusaray İlçesinde Nisan ayında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Artova Merkez Cami’nin minaresi hasar alarak yıkılmış ve Cami ibadete kapatılmıştı. Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescilli olan Cami’nin yeniden ibadete açılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
 
Tokat İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından Kızılca Mahallesi’nde yer alan Merkez Büyük Cami’nin Statik Raporu, Restorasyon Projesi ve Sanat Tarihi raporları hazırlanarak tadilatına başlanıldı. Tokat İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 3 aylık süre içerisinde çalışmaların tamamlanarak, caminin yeniden ibadete açılması planlandığı belirtildi.

Başkan Eray Koral: “Erbaa, Bölgemizdeki En Pahalı Suyu Kullanıyor” Başkan Eray Koral: “Erbaa, Bölgemizdeki En Pahalı Suyu Kullanıyor”

Haber 0807204 1
        
Yapılan açıklamada, “Tokat İl Özel İdaresi ile Artova Kaymakamlığı ve Artova Belediye Başkanlığı işbirliğinde devam eden çalışmalarımız neticesinde yaklaşık üç aylık süre içerisinde Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescilli olan Caminin yeniden ibadete açılması planlıyoruz. Tokat İl Özel İdaresi tarafından hizmet alımı ihalesi yapılarak; Statik Rapor ve Restorasyon projelerinin hazırlanması aşamasına geçilmiştir. Artova Belediye Başkanı Ali Güner, İlçe Kaymakamlık yetkilileri, İlçe Müftülük yetkilileri ve Özel İdare teknik personellerimizin katılımları ile çalışmalar yerinde inceleyerek, konuyla ilgili istişarelerde bulundular. Artova Merkez Cami’nin yeniden ibadete açılması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.” denildi.

Editör: Mustafa Işık