Haber-Foto: Mustafa Işık

Merkür Jet Erbaaspor, 2024-2025 sezonunun ilk hafta maçında Bucaspor 1928’e 2-1 mağlup olarak yeni stadındaki ilk maçında şanssız bir başlangıç yaptı. TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Erbaaspor, yeni stadyumunda oynadığı bu maçta taraftarlarının desteğini arkasına almasına rağmen istediği sonucu elde edemedi.Yeni Statta Şanssız Başlangıç (1)Saat 16.00’da başlayan karşılaşmada Erbaalı futbolseverler, takımlarına yoğun ilgi gösterdi. Müsabakanın hakemliğini Lütfullah Aslan yaparken, yardımcıları Eren Özçelik ve Gökhan Salduz oldu.

Maç Kadroları:
Merkür Jet Erbaaspor: Hüseyin - Ozan, Oğuz (Dk. 73 Hasan), Berk (Dk. 59 Onurcan Güler), Stanley, Gökhan, Cemal (Dk. 80 Selim), Mehmet (Dk. 73 Oktay Balcı), Mustafa, Oğulcan, Bahadır

Bucaspor 1928: Efe - Nizamettin, Yasin Öztekin, Arda (Dk. 64 Selahattin Seyhun), Sefa, Mehmet Sak (Dk. 64 Emre Nefiz), Mehmet Erdem Uğurlu, Şerif, Emre Erdem, Çağrı Ortakaya, Zeki (Dk. 72 İsmail)

Maç Özeti:
Karşılaşmanın ilk yarısında Bucaspor 1928, 17. dakikada Mehmet Sak’ın sağ kanattan gönderdiği topla tehlike yarattı. Yasin Öztekin’in ceza sahasındaki şutunu Erbaaspor kalecisi Hüseyin başarılı bir kurtarışla engelledi. 49. dakikada Erbaaspor’dan Cemal’in ceza sahası dışından çektiği sert şut ise üstten auta çıktı. 59. dakikada Bucaspor 1928’den Sefa’nın pasıyla buluşan Yasin Öztekin’in şutu, kaleci tarafından kurtarıldı.

Goller:
82. dakikada Merkür Jet Erbaaspor, Selim’in ceza sahasına gönderdiği topta Stanley’in kafa vuruşu ile 1-0 öne geçti. Ancak bu üstünlük uzun sürmedi. 84. dakikada Bucaspor 1928, Sefa’nın golüyle skoru 1-1 yaptı.

Maçın son anları ise büyük heyecana sahne oldu. 90+6. dakikada Oktay Balcı’nın ceza sahasında topa elle müdahale etmesi sonucu hakem penaltı kararı verdi ve Balcı’yı kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Bucaspor 1928’den Yasin Öztekin, 90+9. dakikada kullandığı penaltı atışı ile skoru 2-1’e getirdi ve İzmir ekibi maçı kazandı.

Kırmızı Kartlar
Maçın ardından yaşanan tartışmalar sırasında Bucaspor 1928 oyuncularından Bayram Olgun ve Osman Işıklı, hakeme itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü. 

Bu sonuçla birlikte Bucaspor 1928 sezona galibiyetle başlarken, Merkür Jet Erbaaspor yeni stadında istediği başlangıcı yapamadı. Erbaaspor, taraftarlarının yoğun desteği ile ilerleyen haftalarda daha iyi sonuçlar almak için mücadele etmeye devam edecek.

Yeni Statta Şanssız Başlangıç (2)Yeni Statta Şanssız Başlangıç (21)Yeni Statta Şanssız Başlangıç (25)Yeni Statta Şanssız Başlangıç (26)Başkan Karagöl: "Erbaa Takımı Geleceğe Umutla Bakıyor"
Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Erbaa takımının yeni statta oynanan sezonun ilk maçında şanssız bir yenilgi yaşadığını belirtti. Karagöl, “Yeni statta yeni sezonun ilk maçına Erbaa takımı iyi bir başlangıç yapmaya çalıştı ama maalesef son dakikada gelen şanssız bir penaltı sonucu 2-1 mağlup oldu. İlk hafta için takımın biraz daha oturması ve uyum sağlaması gerektiği görülüyor. Ancak, bu yenilgiye rağmen takımda bir denge olduğunu ve geleceğe dair umutlu olduğumuzu söyleyebiliriz.” dedi.

Başkan Karagöl, maçın son dakikalarında beklenmedik bir şekilde yedikleri iki golün üzücü olduğunu ifade ederek, ‘Kazandık, bu iş bitti’ derken, futbolun 90 dakika sürdüğünü ve topun yuvarlak olduğunu bir kez daha gördük. Yeni stadımızda oynadığımız bu maç, bence sezonla ilgili umut vadeden bir başlangıç oldu.” diye konuştu. Karagöl, gelecekte daha iyi sonuçlar alacaklarına inandıklarını ve Erbaa’ya yakışır şekilde mücadele edeceklerini dile getirerek, “İnşallah önümüzdeki maçlarda sakatlıklar olmadan güzel sonuçlar alarak hem Erbaa'mıza hem de bu güzel stada yakışır bir şekilde oynamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni stadın yapımına katkıda bulunan tüm devlet adamlarına, milletvekillerine ve Cumhurbaşkanına teşekkür eden Karagöl, bu tesisin Erbaa halkı için güzel anılar biriktireceği bir yer olmasını temenni etti. Başkan Karagöl, belediye olarak takımın ve tesislerin her türlü bakım ve destek ihtiyacını karşılamaya devam edeceklerini belirterek, “Bizler, işin mutfak kısmında sürekli varız. Takımın ciddi anlamda destekçisiyiz. Hem takımın hem de tesislerimizin gerekli bakımlarında her türlü desteği belediye olarak sağlıyoruz. Stat geçişi kabulünden sonra yapılacak işlemler için de yine belediye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.

Erbaa’nın, bölgede en fazla amatör takımı olan şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Karagöl, amatör takımlara malzeme, ulaşım ve diğer konularda destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. “Gücümüz yettiğince onların yanında olacağız.” diyerek amatör spora olan desteğini de ifade etti.Yeni Statta Şanssız Başlangıç (6)Bucaspor 1928 Teknik Direktörü Uğur Balcıoğlu'ndan Galibiyet Değerlendirmesi
Bucaspor 1928 Teknik Direktörü Uğur Balcıoğlu, takımının elde ettiği galibiyet sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Balcıoğlu, “Öncelikle galibiyet için tüm oyuncularımın ellerine, ayaklarına, yüreklerine sağlık. Oyuncularımızla çok kısa bir süredir birlikteyiz. İdman eksiğimiz ve maç eksiğimiz oldukça fazla. Hazırlık maçı da çok fazla oynayamadık. Takıma geldiğimizden beri yaklaşık 10-11 bir idman yapabildik. Bu, gerçekten çok az bir sayı.” dedi.

Kırıkkale’de Mevlit Kandili idrak edildi Kırıkkale’de Mevlit Kandili idrak edildi

Teknik Direktör Balcıoğlu, takımın gösterdiği fedakarlık ve özveriye dikkat çekerek, “Benim parolam her zaman vazgeçmemekti ve bugün de vazgeçmediğimizi gösterdik. Fakat bu, her şeyi doğru yaptığımız anlamına gelmiyor. Bugün birçok şeyi yanlış yaptık. Sadece kazandık. Ancak kazanırken de bu yanlışları görüp düzeltmemiz bizim için daha iyi olur.” ifadelerini kullandı. Balcıoğlu, galibiyetin moral ve motivasyon açısından önemli olduğunu belirterek, “Şu an moralimiz yüksek, motivasyonumuz güçlü, özgüvenimiz de biraz daha yerine gelecek. Bu sayede eksiklerimizi çalışmak ve onları konuşmak çok daha rahat olacak.” şeklinde konuştu.Yeni Statta Şanssız Başlangıç (7)"Erbaa Takımı Oynadıkça Ses Getirecek"
Erbaa’daki maçta yaşanan bazı gerginliklere de değinen Balcıoğlu, “Erbaa'da hem yönetim kuruluna hem de taraftarlarına ve oyuncularımızın yaptığı bazı yanlış hareketler vardı. O hareketlerden dolayı kendi adıma ve Bucaspor adına özür diliyorum. Bu konuları oyuncularımla konuşacağım. Son dakikada atılan golle oluşan gerginlik normaldir, ancak bizim kesinlikle oyuncular olarak karşılık vermeden, sadece işimizi yapıp soyunma odasına gitmemiz gerekiyordu.” dedi. Ayrıca Balcıoğlu, Erbaa yönetimi ve taraftarlarının misafirperverliğine vurgu yaparak, “Başkan aradı, sordu; yönetici arkadaşlar aradı, sordu. Gelirken taraftarlar 'Hoş geldiniz' diye tezahürat etti. Ancak dediğim gibi, keşke maçın sonu daha güzel olsaydı. Elimden geldiğince onları alkışlamaya çalıştım, fakat işin içine küfür girince biraz canım sıkıldı.” diye ekledi.

Son olarak, Erbaa takımının potansiyeline dikkat çeken Balcıoğlu, “Yine de bence zor bir deplasman. Erbaa takımı oynadıkça ses getirecek. Çünkü bu takım, 22 yeni transfer ile ilk defa bir araya gelen bir oyuncu grubundan oluşuyor. Biraz sabredilmeli ve bu oyunculara güvenilmelidir. Erbaa, takım olarak doğru yolda. Her şey için de teşekkür ederim.” ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Yeni Statta Şanssız Başlangıç (52)Yeni Statta Şanssız Başlangıç (53)Yeni Statta Şanssız Başlangıç (57)

Editör: Mustafa Işık