Parke Yüklü Kamyon Şarampole Yuvarlandı: Sürücü Yaralandı Parke Yüklü Kamyon Şarampole Yuvarlandı: Sürücü Yaralandı

Haber: Mustafa Işık

Erbaa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eray Koral, su zammı nedeniyle ilçede ticaret yapan esnafın büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Koral, yaptığı açıklamada, "Erbaa, bölgemizdeki en pahalı suyu kullanıyor. Erbaa Belediyesi'nin ticari alanlar için yaptığı su zammı, esnaf ve sanatkarlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Bazı bölgelerde birkaç metreden dahi yer altı suyu çıkabilen Erbaa'mızda suyun tonu 40 lira olmaz, olamaz." ifadelerini kullandı.

Koral, Erbaa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na gelen şikayetler ve talepler doğrultusunda, Erbaa Belediye Meclisi'nde alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesi için resmi dilekçeyle talepte bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Erbaa’daki Siyasi Temsilcilere Seslendi  
Koral, Ahilik geleneğinin temsilcisi olarak, Erbaa Belediyesi'nde görev yapan 17 MHP meclis üyesi ve 8 Ak Parti meclis üyesine hitaben şunları söyledi: "Erbaalı hemşehrilerimiz sizlere haklarını savunmanız için oy verdi. O makamlar sorgusuz sualsiz el kaldır, el indir yeri değildir. Erbaalının kendi adına sizlere söz hakkı verdiği yerlerdir. Her ne kadar bir parti temsilcisi olsanız da, bir Erbaalı olarak torunlarımızın dahi bu memlekette yaşayacağını unutmamalıyız. Zamla, krediyle Erbaa’yı zora sokamazsınız." şeklinde konuştu.

Erbaa Su Fiyatlarında Bölgesinde Zirvede  
Çevre il ve ilçelerdeki su fiyatlarına da dikkat çeken Başkan Koral, "Reşadiye’de suyun tonu 15 TL, Taşova’da 12 TL, Tokat Merkez’de 14.27 TL, Amasya Merkez’de 12.03 TL, Niksar’da 22.68 TL iken, Erbaa’da suyun tonu 40.50 TL olarak belirlendi.” açıklamaında bulundu.

Eray Koral, açıklamasını, "Erbaa'daki siyasi parti ve sivil toplum temsilcilerini, Erbaa’mız için daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bulunduğunuz makamlarda hizmet üretmek ve istihdam ortamları hazırlamakla mesulsünüz. Aksi takdirde bu vebal hepinize yeter." diyerek sözlerini tamamladı.309442237 5508298479250773 343749446328293916 N

Editör: Mustafa Işık